Nogomet

[VIDEO] Maribor prekinuo crni niz i pregazio Muru, Hrvati zabijali i asistirali

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.11.2022.
[VIDEO] Maribor prekinuo crni niz i pregazio Muru, Hrvati zabijali i asistirali
Foto: Dejan Popek

U susretu 16. kola slovenskog prvenstva Maribor je upisao pobjedu protiv Mure 5:1 i tako prekinuo seriju utakmica bez pobjede...

Nakon serije od tri uzastopna poraza, Maribor je u prošlom kolu uspio remizirati u gostima kod Celja, a sada je iz petog pokušaja stigao do pobjede. Ugostio je Muru i upisao pobjedu čak 5:1.

Bio je to dvoboj u kojem su kod praktički svih golova prste imali hrvatski igrači.

Već u 15. minuti Watson je doveo Maribor u vodstvo nakon asistencije Ivana Brnića da bi u 32. minuti Brnić sam došao do pogotka.

U završnici prvog dijela još dva gola. Prvo je dosuđen kazneni udarac za Maribor koji je izborio i izveo Marko Tolić te panenku pogodio za 3:0 da bi u sudačkoj nadoknadi Luka Bobičanec asistirao Osijekovom napadaču na posudbi u Muri, Mirlindu Dakuu, za smanjenje na 3:1.

U drugom dijelu nastavila se golijada. U 74. minuti Tolić je asistirao Vipotniku za 4:1 da bi u sudačkoj nadoknadi Josip Iličić u prvom nastupu nakon povratka u Maribor izborio penal i zabio za 5:1.

Tolić je odradio cijelu utakmicu, Brnić je igrao do 66. minute, a Roko Baturina ušao je u 77. minuti. Kod gostiju Mihael Klepač igrao je cijelu utakmicu, Bobičanec do 79. minute, a Šroler od 70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!