Košarka

Novi dobar nastup Zupca, Clippersi ipak poraženi od Jazza

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.11.2022.
Novi dobar nastup Zupca, Clippersi ipak poraženi od Jazza
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi noćas su ugostili Utah Jazz i upisali poraz 110:102. Domaćinu nije pomogao još jedan dobar nastup Ivice Zupca...

Izazovan protivnik stigao je noćas u Los Angeles, sastav od kojeg nije bilo nikakvih očekivanja uoči početka sezone, ali na kraju sasvim solidno gura i igra prilično dobro.

Utah Jazz upustio se tijekom ljeta u totalnu rekonstrukciju momčadi, ostao je bez glavnih zvijezda, promijenio praktički kompletan roster, a uz mlade i potentne igrače koje je doveo, još je ugrabio i veliki broj izbora na draftu.

Iako je većina predviđala gubitničku i tešku sezonu za Jazz, ona je zasad upravo suprotna. Jazz je na omjeru 8-3, boljem omjeru i od noćašnjeg protivnika (5-5) koji je primjerice jedan od onih koji se neće zadovoljiti pukim ulaskom u doigravanje, već želi otići i korak dalje te igrati bitnu ulogu u play-offu.

Noćašnji dvoboj bio je prilično zanimljiv, a Jazz je većim dijelom vremena bio u vodstvu. Clippersi bi se povremeno vratili i nakratko poveli, ali svaki put gosti su imali odgovor i na kraju su i odnijeli pobjedu.

U domaćem sastavu Ivica Zubac protiv energičnih i pokretljivih gostiju nije imao lagan posao, ali svejedno je doigrao dobru utakmicu. Za 35 minuta na parketu upisao je 12 poena (6/12 za dva), devet skokova, tri osvojene lopte i dvije asistencije.

Prvo ime Clippersa bio je Paul George s 34 poena i osam skokova, a Marcus Morris dodao je 18 poena. Kod Jazza Jordan Clarkson upisao je 23 poena (6/9 trica) i pet asistencija, a Collin Sexton dodao je 22 poena.

NBA:
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 102:110

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!