Nogomet

Održana redovna sjednica Skupštine HNS-a, posebna nagrada Zorislavu Srebriću

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 07.11.2022.
Održana redovna sjednica Skupštine HNS-a, posebna nagrada Zorislavu Srebriću

Na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održanoj u ponedjeljak usvojen je financijski plan za 2023. godinu, a dodijeljene su i nagrade djelatnicima saveza koji su obilježili 30 godina rada u krovnoj nogometnoj organizaciji, dok je posebnu nagradu dobio bivši glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić za 60 godina djelovanja u hrvatskom nogometu.

"Pred nama je polazak prema Rijadu, gdje nas čeka prijateljska utakmica sa Saudijskom Arabijom uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru. Vjerujem u reprezentaciju i izbornika Dalića koji je ispunio sva naša očekivanja, opravdao veliko povjerenje. Važno je da budemo ponizni i da uvažavamo sve reprezentacije u skupini i na SP-u. I još nešto, gdje god vidite #obitelj, to je to, ono što nam je potrebno", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić u uvodu.

Članovi Skupštine potom su usvojili financijski plan za 2023. godinu prema kojemu su predviđeni prihodi od 38.305.793,35 eura, rashodi u iznosu od 38.265.976,51 eura, odnosno višak prihoda u iznosu od 39.816,84 eura.

Na kraju Skupštine priređena je svečanost u čast djelatnika koji su proslavili 30. obljetnice svoga rada u HNS-u, Ružice Bajrić, Nikše Martinca, Željka Mesića, Milke Močilac i Ive Olivari, a gromoglasnim pljeskom pozdravljen je dugogodišnji glavni tajnik, danas viši predsjednikov savjetnik, Zorislav Srebrić, koji je nagrađen za 60 godina djelovanja u hrvatskom nogometu.

"Ova zahvalnica je dodijeljena meni, ali odmah ću je podijeliti jer je to zahvalnica ljudima koji su zajednički održavali i unapređivali hrvatski nogomet. Godinama smo u prvi plan stavljali rukovodstva saveza, igrače i reprezentacije. No, moramo uvijek biti svjesni da bez odgovarajuće logistike, bez odgovarajuće potpore i forme ljudi koji rade u klubovima, županijskim savezima i HNS-u teško bi se moglo ostvariti rezultate koje je postigao hrvatski nogomet u svojoj cjelini. Usuđujem se reći da je HNS danas svjetski gledano vrhunski nogometni savez. Hvala svima koji su bili predsjednici saveza i članovi izvršnih tijela jer bez takvog zajedničkog rada i jedinstva ne bi bilo svega što smo u međuvremenu stvorili. Svaki savez mora imati kvalitetan tim ljudi, što danas zovemo radna zajednica ili ured. Ako igrači nekad imaju pravo odigrati slabije, radna zajednica mora biti uvijek u istoj formi. Hvala svim mojim suradnicima, prethodnicima i nasljednicima, što su unijeli dio svog života u uspjehe našeg nogometa. Svi imamo pravo biti ponosni na ono što smo zajednički stvorili pa ćemo se uvijek rado sjećati 1998. godine, pa onog veličanstvenog dočeka 2018. godine koji je ispunio naše srce i duša za sva vremena. I naravno, s velikom smo nadom da će se slični rezultati ostvarivati i u budućnosti, uz maksimalno zalaganje upravljačkih struktura i radne zajednice. Predmnijevam da se nitko od nas nije umorio u pomaganju svojoj domovini i hrvatskom nogometu. Čestitam i hvala", rekao je Zorislav Srebrić.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali voditeljica FIFA-inih razvojnih programa za Europu Heidi Beha, savjetnik za nacionalne saveza u UEFA-i Jozef Kliment, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, kao i počasni predsjednici HNS-a Branko Mikša i Mladen Vedriš.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP/ dk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!