Rukomet

EP rukometašica: Španjolke u problemima, velike pobjede Nizozemske i Francuske

Branimir Korać • utorak, 08.11.2022.
EP rukometašica: Španjolke u problemima, velike pobjede Nizozemske i Francuske
Foto: EPA

U skupinama C i D Europskog prvenstva rukometašica odigrani su susreti drugog kola te i matematički prolaz imaju osiguran Crna Gora Francuska i Nizozemska...

Španjolska je u problemima. Nakon poraza od Crne Gore, upisala je poraz i od Poljske i to 22:21 te je na rubu ispadanja. Zadnje kolo protiv Njemačke donijet će odluku, ali s ovakvom igrom imat će puno problema.

U ovom susretu imala je sve u svojim rukama, do 52. minute vodila je 20:16, a onda je dopustila Poljskoj seriju čak 6:0, ostala skoro deset minuta bez gola te u završnici samo smanjila preko Arcos Povede. Imale su Španjolke zadnjih 15 sekundi napad za pobjedu, ali nisu niti zapucale prema golu.

U poljskom sastavu Monika Kobylinska postigla je pet golova, a kod Španjolske sedam je zabila Alexandrina Cabral Barbosa, ali iz 15 pokušaja dok je šest dodala Soledad Lopez Jimenez.

Njemačka i Crna Gora upisale su pobjedu u prvom kolu i pobjeda u drugom značila je i osiguravanje prolaza i prenošenje barem dva boda. Crnogorke su bile uspješnije i slavile su u Podgorici s 29:25.

U konačnici zaslužena pobjeda Crnogorki koje su bile bolji protivnik i konstantno u vodstvu. Njemice su pet minuta prije kraja došle na dva razlike, ali s tri gola u nizu domaće igračice zaključile su priču.

Prvo ime susreta bila je Đurđina Jauković s devet golova, a kod Njemačke po sedam pogodaka postigle su Alina Grijseels i Emily Bölk.

Nakon teškog poraza od Francuske, Sjeverna Makedonija je u drugoj skupini još teže stradala protiv Nizozemske. Upisala je ružan poraz 30:15 i prema viđenom, šanse za prolaz su joj vrlo male jer ovo nije dovoljno za pobjedu protiv Rumunjske.

Nizozemke su lako došle do pobjede, a predvodile su ih Inger Smits sa sedam golova te Debbie Bont sa šest. Kod Sjeverne Makedonije Sara Ristovska zabila je četiri gola. Nekim čudom Ristovska je i proglašena igračicom utakmice. U porazu 15 razlike s četiri postignuta gola. Nekim čudom.

U drugom susretu Francuska je također bila uvjerljiva, pregazila je Rumunjsku 35:21 te Francuska i Rumunjska imaju sigurno mjesto u drugoj rundi i sigurnih barem dva boda. Međusobni susret odlučit će o prvom mjestu.

Prvo ime susreta sa šest golova bila je Estelle Nze Minko, a kod Rumunjske Cristina Neagu postigla je pet golova.

Europsko prvenstvo, drugo kolo:

Sjeverna Makedonija - Nizozemska 15:30
Rumunjska - Francuska 21:35

Njemačka - Crna Gora 25:29
Španjolska - Poljska 21:22

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Europsko prvenstvo 2022. (Ž), skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sjeverna Makedonija15:30Nizozemska
Rumunjska21:35Francuska
1Francuska 385:59+266
2Nizozemska 383:69+144
3Rumunjska 380:87-72
4Sjeverna Makedonija 352:85-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!