Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti u CEV kupu nastavljaju protiv jakih Belgijaca

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 09.11.2022.
Odbojkaši Mladosti u CEV kupu nastavljaju protiv jakih Belgijaca

Odbojkaši Mladosti, nakon što su ispali u posljednjem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka u hrabroj borbi od ipak jačeg bugarskog predstavnika Hebara, koji je samo za tu prigodu ponovno slagao ovogodišnju momčad jer su i lani igrali u grupnoj fazi Lige prvaka, nastavlja svoj europski put u CEV kupu, od 16-ine finala...

Zagrepčane ni tu ždrijeb nije mazio, dobili su za suparnike poznati belgijski klub iz Maaseika, Greenyard, mnogim poznavateljima odbojke možda poznatiji pod ranijim imenom Noliko. U tom su klubu, uzgred, uspješno svojevremeno igrala i dva velika hrvatska reprezentativca i bivša mladostaša, Inoslav Krnić i Ivan Raič.

Prvi je susret na rasporedu u srijedu 9. studenoga u pomalo neuobičajenom terminu, od 16.30 sati. Ali, mladostaši su poznati po prilagodljivosti, iako se u ovom slučaju nisu niti trebali puno navikavati na termin.

"Mi najčešće popodnevne treninge imamo u tom terminu, tako da nećemo trebati nikakve posebne prilagodbe, naš je bioritam ionako spreman na to", kaže Tihomir Gajić, srednji bloker Mladosti, 203 centimetara visoki 29-godišnji kapetan reprezentacije BiH, koji je prošle sezone stigao u Dom odbojke.

Ono što je još važnije je da je Gajić spreman za igru, nakon neugodne ozljede u uizvratnom susretu protiv švicarske momčadi Lindarena u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, kada su izborili posljednji krug.

"Imao sam rupturu aduktora, koja me je unazadila tri tjedna, koliko nisam trenirao punim intenzitetom. Radio sam doduše u teretani, održavao tonus mišića, no nisam radio s loptom niti sam skakao. Tek od neki dan sam u punom pogonu i sretan sam zbog toga. Tješim se da sam negdje na 30-40 posto svoje forme, no vjerujem da ću ubrzo biti onaj pravi, jer sam odlično krenuo u sezonu i baš bio zadovoljan svojim igrama."

I takav, sa smanjenom formom prema osobnom priznanju, Tihomir će biti i te kako od velike koristi protiv momčadi iz Maaseika.

"Mi se intenzivno pripremamo za njih već nekoliko dana, skautirali smo ih dobro na razne načine. Radi se o visokoj momčadi, pogotovo na sredini i korekciji, sa dosta mladih, ali potentnih igrača, te uz nekolicinu iskusnih koji daju ritam. Znamo koje su im dobre strane, ali i mane, tako da ćemo se znati suprostaviti. Igraju brzo, kvalitetni su, no mi svoju priliku vidimo baš u toj njihovoj mladosti koju imaju unutar momčadi, mladosti i nedovoljnom iskustvu."

Prva je utakmica u Domu odbojke, uzvrat u Belgiji, iako ste ove sezone sve uzvrate baš vi ugošćavali suparnike.

"I sada bi radije da igramo uzvrat doma, pred našom publikom, ali što je, tu je. Važno je u prvoj utakmici postići što bolji rezultat a onda u uzvratu, u drugoj ključnoj utakmici, riješiti pitanje konačnog pobjednika. Nakon ispadanja iz Lige prvaka ostao nam je svima gorak okus, svi smo silno željeli igrati u grupnoj fazi, tako da smo sada sve te naše ambicije usmjerili na CEV kup u kojem želimo stići što dalje."

Tihomir Gajić kapetan je reprezentacije BiH s kojom je prošlo ljeto igrao u Srebrnoj skupini Europske lige te i kvalifikacijama za EP, gdje se nažalost nisu uspjeli plasirati.

"Cijelo sam ljeto bio u pogonu, tek sam skupio 20-ak dana odmora, no ne žalim se, uvijek je lijepo nastupiti za svoju zemlju. Nažalost, imali smo i nekih logističkih i organizacijskih problema tijekom ljeta, pa sam zapravo jedva čekao doći ponovno u Dom odbojke gdje je sve posloženo kako treba, i gdje igrač ne mora misliti o ničemu drugom osim o treninzima i utakmicama. Odlično sam se snašao u Zagrebu, predivan je grad, klub je vrhunski, to je kruna moje karijere, i doista mogu reći da sam jako zadovoljan", na kraju će Tihomir Gajić, srednji bloker Mladosti s čijim je povratkom nakon ozljede momčad Mladosti puno dobila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!