Rukomet

Posavec: 'Otprilike znamo kako Slovenke dišu i igraju, dobile smo ih u utakmicama prije Eura'

Branimir Korać • srijeda, 09.11.2022.
Posavec: 'Otprilike znamo kako Slovenke dišu i igraju, dobile smo ih u utakmicama prije Eura'
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četvrtak od 18 sati igra prvi susret drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu, a protivnik je Slovenija...

Stela Posavec zadovoljna je odrađenim poslom u prvom krugu i činjenicom da je Hrvatska prošla dalje i prenijela dva boda.

"Ostvarili smo taj glavni cilj, a to je da prenesemo dva boda u drugi krug. Pobijedile smo Mađarice što nam je bila vrlo važna utakmica, na kraju smo remizirale sa Švicarskom, ali dva boda su tu i to je najbitnije. Imale smo nesreću s ozlijeđenim igračicama i nismo u punom sastavu, ali svaka cura koja je tu bori se i daje maksimalno sve od sebe."

Iz druge skupine dolaze Danska, Švedska i Slovenija koje sve donose po dva boda.

"Sve ekipe imaju po dva boda i mislim da će tu svaka utakmica biti zanimljiva i donosit će nam nešto novo. S velikim iščekivanjem ćemo sve to pratiti, bit će jako zanimljivo."

Prvi protivnik je jako dobro poznat.

"Prva utakmica je protiv Slovenije s kojom smo igrale dvije utakmice prije Europskog prvenstva, otprilike znamo kako dišu i igraju. Znamo da imaju odlične vanjske igrače koji igraju u velikim klubovima, oni su pokretači njihove igre. Iako smo ih pobijedili u tim prijateljskim utakmicama, to ništa ne znači, ovo je nešto sasvim drugo i sasvim novo. One igraju na svom terenu i mislim da će biti odlična atmosfera i imat ćemo veliki motiv da odigramo što bolju utakmicu."

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!