Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti glatko poraženi od Maaseika u prvom susretu u CEV kupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 09.11.2022.
Odbojkaši Mladosti glatko poraženi od Maaseika u prvom susretu u CEV kupu

U prvoj utakmici šesnaestine finala CEV Kupa Mladost je u Domu odbojke izgubila od belgijskog Greenyard Maaseika s 0:3 (23, 16, 23)...

S Tihomirom Gajićem, srednjim blokerom, koji se oporavio nakon višetjedne ozljede, Mladost je bila nominalno jači suparnik no što je bila u posljednjem euro-susretu protiv bugarskog Hebara iz Pazardžika. Nažalost, nisu to uspjeli kapitalizirati u prvom susretu šesnaestine finala Kupa CEV, drugog po jakosti euro-natjecanja u kojem nastavljaju svoj put nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Izgubili su od vrlo jakog belgijskog predstavnika Greenyard Maaseika u prvom susretu, no ostaje još nada u uzvratu, 16. studenoga u Belgiji (20.30 sati) jer tamo može i zlatni set presuditi konačnog pobjednika koji će nastaviti dalje u osmini finala.

Početkom prvog i drugog seta krenuli su Mladostaši bez dovoljno energije, što je rezultiralo zaostatkom u svakom setu, pa je u prvom kod 1:4 a u drugom kod 0:4 trener Mladosti Ratko Peris morao zatražiti prvi time-out.

U prvom setu to je donijelo ploda, izjednačili su domaći na 6:6 i od tada do kraja seta gledamo ravnopravan susret. Zagrepčani su nakratko poveli sa 17:15, ali Belgijci rade seriju od 3:0, i od tada Mladost više nema vodstvo. Maaesik vodi 23:20, Mladost stiže samo na poen zaostatka, 22:23 i 23:24, ali gosti su znali iskoristiti prednost koja im je pruženai taj set osvajaju sa 25:23.

U prvom setu Mladost je imala jedan poen as servisom, dva blokom te deset u napadu, uz deset pogrešaka gostiju koje su prihvatili kao poklon. Premalo su toga napravili vlastitom igrom, pa im se to osvetilo u nastavku...

Drugi set puno porazniji za Mladost, otvorili su gosti s 4:0 i 8:1, niti dva time outa nisu pomogla, pa je Peris pribjegao nekim izmjenama, uveo mlade s klupe, a u igri ostavio iz prve postave samo Zeljkovića i Gajića. Nažalost, također bez uspjeha. Prednost Belgijanaca samo je rasla, 10:5, 18:6, 23:9 do konačnih 25:16. Doduše, treba istaknuti da je Mladost u finišu drugog seta natjerala goste na time-out, nakon serije 6-0, kod 15:24. Na kraju je serija produžena na 7-0 ali set je pripao momčadi iz Maaseika.

Kraj drugog seta donio je malo samopouzdanja domaćima pa u trećem setu ponovno gledamo izjednačen susret u kojem su obje momčadi u egalu u prvom dijelu tog perioda igre, dok su na semaforu bile jednoznamenkaste brojke. Da bi nakon poena Gabrijela Cvancigera za 14:11 gosti zatražili minutu odmora. S mladim korektorom Cvancigerom i primačem-pucačem Rokom Vlašićem, koji su donijeli svježu energiju, Mladost ima i ozbiljnije vodstvo od 16:12, ali ne uspijevaju to kapitalizirati, pa Peris kod 18:18 traži minutu odmora. Drugu kod 22:23. No, i taj set odlazi na stranu gostiju, završilo je 25:23 za Greenyard Maaseik, za krajnjih 3-0 u setovima.

Mladostaš Gabrijel Cvanciger nakon susreta je rekao: "Očekivao sam da ćemo dobiti ovu utakmicu jer smo se spremali dobro za njih posljednjih pet dana. U prvom smo setu ušli lošije u meč, tek u trećem kako treba. Razlog je u nekoj našoj lošijoj energiji koju smo neočekivano imali, bili smo preneozbiljni, nismo bili dovoljno koncentrirani. Očekivao sam da ću igrati, no nisam potpuno zadovoljan jer znam da mogu bolje. I probat ću u Belgiji, ako budem imao prilike, dati veći obol i bolje odigrati."

Kapetan Ivan Zeljković na kraju je konstatirao:

"Možemo se mi s njima nositi u uzvratu, nisu oni vanzemaljci. Šteta prvog seta, to smo propustili osvojiti i zato je odmah stigla kazna u drugom. No, prvi i treći set daju nam nadu da s njima možemo ravnopravno igrati u gostima, još ništa nije gotovo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!