Nogomet

Kovačević: 'Znam da se igrači znaju pogurati, ali udarati šakama, to ne bih htio komentirati'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.11.2022.
Kovačević: 'Znam da se igrači znaju pogurati, ali udarati šakama, to ne bih htio komentirati'
Foto: FaH

Varaždin nije uspio izboriti prolaz u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa. Zaustavio ga je Osijek koji je odnio pobjedu 1:0...

Mario Kovačević nije imao previše razloga za zadovoljstvo. Njegova momčad dosta se mučila protiv Osijeka i u konačnici nije niti uspjela doći do prolaza. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, u nastavku se Varaždin podignuo, ali nije se potpuno vratio u susret.

"Željeli smo i sebe i naše navijače nagraditi prolaskom u četvrtfinale Kupa, ali nažalost, prvo poluvrijeme nije bilo dobro, imali smo i puno problema u pripremi utakmice. Teklić i Ba su kartonirani, Stolnik ozlijeđen, a za Jozu Stanića i Jelinića smo razmišljali da li da ih stavljamo u postavu. Vidjelo se na igračima, u tom prvom dijelu, da nisu u ritmu, nismo mogli iznijeti loptu. U drugom dijelu se nismo predavali, osim greške kod gola kojeg smo mogli spriječiti, igrali smo bolje."

Krajem susreta došlo je do naguravanja i incidenta na travnjaku što se nimalo nije svidjelo Kovačeviću.

"Žao mi je vidjeti takve scene. Znam da se igrači znaju pogurati, ali udarati šakama, to ne bih htio komentirati. Dvojica mojih igrača dobili su šakom u glavu i zaradili modrice", kaže Kovačević i dodaje:

"Reagirao sam kada sam vidio da se njihovo vodstvo nagurava s našim igračima. Nakon što su utrčali na teren, umjesto da smiruju igrače, oni su napravili još veći problem."

Kovačević smatra i kako je Varaždin prije tog incidenta držao osijek u šaci.

"Krivi smo si sami, Osijek je iskusniji, a mi smo se dali isprovocirati. Nakon toga nije bilo igre, mi smo ostali bez vratara i još jednog igrača. Da je sve bilo u normali kada smo imali slobodni udarac, vjerujem da smo mogli doći do produžetaka. Osijek je bio u knock downu. Vjerujem da bismo kroz produžetke i ostvarili prolaz."

FOTO: HINA/Marko Jurinec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!