Rukomet

Francuskinje i Crnogorke sa stopostotnim učinkom idu u drugi krug

Branimir Korać • četvrtak, 10.11.2022.
Francuskinje i Crnogorke sa stopostotnim učinkom idu u drugi krug
Foto: EPA

Odigrano je posljednje kolo na Europskom prvenstvu rukometašica u prvoj fazi natjecanja u skupinama C i D. Na dnu skupina našle su se Sjeverna Makeodnija i Poljska...

U skupini C Francuska i Nizozemska u izravnom dvoboju odlučivale su o tome tko će prenijeti četiri boda u sljedeću rundu. Francuskinje su na kraju bile bolje i odnijele pobjedu 26:24.

Susret je odlučen u zadnjih deset minuta, Francuska je serijom 3:0 otišla na 25:22 i riješila pitanje pobjednica.

Predvodili su je Cleopatre Darleaux s 14 obrana te Pauletta Foppa i Estele Nze Minko s po četiri obrane. Kod Nizozemske Antje Malestein postigla je devet pogodaka, a Laura van der Heijden pet.

Makedonke i Rumunjke odlučivale su u izravnom dvoboju za treće mjesto i o tome tko će u sljedeću rundu natjecanja. Rumunjska je očekivano bila uspješnija, u drugom poluvremenu potpuno je slomila otpor Sjeverne Makedonije koja se pokazala kao najslabija karika na ovom Euru.

Daciana Hosu s 11 obrana predvodila je Rumunjsku, a Cristina Neagu postigla je deset golova, no titulu igračice utakmice prepustila je svojoj vratarki. Kod Sjeverne Makedonije Sanja Dabevska postigla je sedam golova, a Simona Madjovska šest.

Njemačka se u zadnji tren izvukla i zajedno sa Španjolskom prošla dalje. Nije smjela izgubiti više od dva gola razlike i izgubila je upravo toliko, Španjolske su slavile 23:21. 24 sekunde prije kraja Xenia Smits je smanjila na minus dva i odvela Njemačku dalje.

U tijesnom dvoboju s puno pogrešaka i nervoze na obje strane kod Njemačke šest golova postigla je Alina Grijseels, a kod Španjolske šest golova postigla je Carmen Campos.

Poljska se tako oprostila na broj golova, upisala je u zadnjem kolu poraz od Crne Gore koja nije imala milosti. Da je Poljska slavila, zajedno s Crnom Gorom prošla bi dalje, ali to Crnogorkama nije odgovaralo jer su željele prenijeti četiri boda. Početkom drugog poluvremena na krilima Jovanke Radičević, koja postiže tri gola u seriji 5:0, Crna Gora je riješila pitanje pobjednika.

Radičević je završila s 12 golova, a kod Poljske Monika Kobylinska postigla je šest golova.

Europsko prvenstvo, treće kolo:

Francuska - Nizozemska 26:24
Sjeverna Makedonija - Rumunjska 23:31

Njemačka - Španjolska 21:23
Poljska - Crna Gora 23:36

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Europsko prvenstvo 2022. (Ž), skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sjeverna Makedonija23:31Rumunjska
Francuska26:24Nizozemska
1Francuska 385:59+266
2Nizozemska 383:69+144
3Rumunjska 380:87-72
4Sjeverna Makedonija 352:85-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!