Nogomet

Trener BSK-a za Sportnet: 'Najiskrenije, četvrtfinale me uopće ne zanima, zanima me samo Prva NL, to je naš dom'

Branimir Korać • četvrtak, 10.11.2022.
Trener BSK-a za Sportnet: 'Najiskrenije, četvrtfinale me uopće ne zanima, zanima me samo Prva NL, to je naš dom'
Foto: FaH

Nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda kreirali su najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja SuperSport Hrvatskog kupa, plasirali su se u četvrftinale eliminiravši Rijeku...

Bilo je jučer puno razloga za slavlje u Bijelom Brdu. I nije da se nije upozoravalo, klubovi iz SuperSport Prve NL uopće nisu loši, motivirani su, a Rijeka ispuhana, nesigurna i "zrela za porciju". Na kraju je to domaćin itekako iskoristio i proslavio veliku pobjedu.

"Čestitke igračima na odličnoj igri i prolazu. Vjerovali smo da možemo nešto napraviti i zaslužili smo prolaz. Naše šanse su bile bolje, Rijeka nam nije ovo poklonila, prije svega smo to zaslužili. Sada imamo, nakon godinu dana i nekog pada nakon onog Dinama, malo razloga da se napunimo samopouzdanjem", kaže nam trener BSK-a Denis Krstanović koji se već prebacio u dobro poznate vode:

"U subotu imamo gostovanje u Vukovaru, to je naše društvo i naša realnost i ono od čega mi živimo. I ne mislimo da će nam biti išta lakše u Vukovaru, maksimalno ga respektiramo."

BSK je bio vrlo motiviran protiv Rijeke i tamo gdje je mogao nadoknadio je razliku u kvaliteti.

"Naravno da je razlika između prve i druge lige, ali uz dobar motiv se može sve. Motiv nam je protiv Rijeke bio veliki, ušli smo u utakmicu agresivno, a igračima sam rekao da Rijeka fizički sigurno nije spremnija od nas i to smo na kraju i pokazali na terenu. A kada u tom dijelu možeš parirati prvoligašu, možeš energijom i trkom nadomjestiti tu kvalitetu koja je neosporno na njihovoj strani. U konačnici smo zasluženo pobijedili i prošli u četvrtfinale Kupa."

Krstanović je u susret krenuo bez jednog od svojih boljih igrača Hrvoja Ilića koji je ovaj put krenuo s klupe. Taktički se pokazalo kao dobar izbor.

"Taktički je krenuo s klupe iz nekih naših razloga, odlučili smo se za Tokića koji ima odličan udarac, ima visinu i skok i tu nam je dosta donio. Hrvoje kada je ušao stao je na loptu, odigrao odličnu partiju, razigravao ekipu. Svi oni koji su ušli s klupe ili startali, dali su svoj maksimalni obol."

Četvrfinale može donijeti nove hrvatske velikane ili pak Rudeš s kojim BSK igra zajedno u ligi. No Krstanović se uopće ne zamara s tim.

"Iskreno, najiskrenije, uopće me ne zanima. Isključivo što me zanima je Prva NL, to je naša realnost, naša kuća i mjesto gdje obitavamo. Za Rijeku sam rekao da nam ta utakmica nije nagrada jer nismo nagradu zaslužili, loše smo igrali u prvenstvu, loše stojimo u ligi i to nam ne može biti nagrada. Naravno, kada dođe utakmica četvrtfinala, tko god bude s druge strane, poduzet ćemo sve da odigramo poštenu utakmicu, a rezultat ako dođe - dođe."

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!