Rukomet

Blažević: 'Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, ali u drugom je sve bilo drugačije'

Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Blažević: 'Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, ali u drugom je sve bilo drugačije'
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice upisale su ružan poraz od Slovenije na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva, a nakon susreta očekivano vladalo je veliko razočaranje.

Valentina Blažević odlično je krenula, u prvom poluvremenu postigla pet golova, ali s obzirom a je imala zdravtvenih problema i bila na poštedi, nije izdržala u visokom ritmu.

"Stvarno sam se trudila da budem spremna za ovu utakmicu, pružila sam od sebe koliko sam mogla, žao mi je što nisam mogla još više."

Prvo poluvrijeme nije davalo nikakvu naznaku da bi Hrvatska mogla upisato tako velik poraz.

"Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, borile smo se i zabijale golove, a u drugom poluvremenu je bilo sve drugačije. Pala nam je obrana, u napadu nismo mogli zabiti i razbranili smo njihovu golmanicu. Oni su domaćini i samo su se dizali iz obrane u obranu, a mi smo padali. Jako je teško vratiti tu razliku, pogotovo pred njihovim navijačima."

Blažević žali za tim prvim dijelom što Hrvatska nije izvukla dobar rezultat.

"Mislim da smo trebale na odmoru voditi 2-3 razlike i možda bi drugo bilo onda drugačije. Treba sada ovo zaboraviti i ići dalje. Imamo još dvije utakmice i to trebamo odraditi maksimalno."

U grupi još Hrvatska igra protiv Danske i Švedske.

"Znamo da te ekipe vole puno trčati i da se baziraju na kontre i polukontre, ali nadam se da ćemo se uspjeti spremiti. To znači da mi moramo zabijati u napadu da one nemaju priliku za brze napade. Sigurna sam da ćemo se truditi i dati sve od sebe pa što bude."

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!