Košarka

Petrović: 'U drugom dijelu utakmice smo bili perfektni, samo smo dizali razliku'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Petrović: 'U drugom dijelu utakmice smo bili perfektni, samo smo dizali razliku'

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu u dvoboju pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, slavila je u gostima kod Austrije s visokih 100:75...

Nakon susreta za svoju igru brojne je čestitke primio Dario Drežnjak.

"Hvala na čestitkama. Kako sam odigrao pred kraj ovog dijela sezone u dresu Zadra tako sam nastavio i ovdje. Najbitnije je da je ekipa igrala dobro, a ja sam to samo iskoristio da pomognem. Austrijanci su od početka igrali agresivno i pogađali teške šuteve što ih je držalo u igri. Mi smo svojom agresivnošću kroz cijelu utakmicu slomili taj otpor. Sada nas očekuju Poljaci, mi ćemo se maksimalno pripremiti i pokušati ih pobijediti."

Najbolji strijelac u hrvatskim redovima bio je Roko Badžim koji je postigao 23 poena. Ovo su njegovi dojmovi:

"Startali smo malo sporije. Austrijanci su pogodili neke teške šuteve, ali na kraju mi smo se držali onoga što smo se dogovorili i zasluženo pobijedili. Svi znamo kakva je Poljska bila na EuroBasketu, kakav su dojam ostavili, ali pripremit ćemo se, dat ćemo sve od sebe i uz podršku publike odigrati dobru utakmicu."

V.d. izbornika Aco Petrović imao je razloga za zadovoljstvo:

"Činjenica je da smo se mi pripremali po skautingu iz osmog mjeseca što je praktički polovica ove momčadi dobila s istim trenerom. Međutim, isto tako je činjenica da su nas defanzivno prve tri, četiri minute izneredili. To je bio razlog zašto smo izgubili taj početni zanos. Promašili smo dva, tri zicera. Imali smo osam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini. Međutim, imali smo strpljenje, dizali smo agresivnost, u dva navrata smo mijenjali obrane na picku i onog trenutka kada smo se tu stabilizirali naša kvaliteta je došla do izražaja. Drago mi je da je ova pobjeda došla ovako, a ne od starta do kraja u briljantnoj igri već da respektiramo svaki koš, svaki posjed i to se na kraju se ispostavilo. U drugom dijelu utakmice smo bili perfektni, samo smo dizali rezultat, ništa drugo. Treba se dobro odmoriti i spremiti za Poljsku", rekao je Petrović i dodao:

"Poanta je bila u tome da je većina njih u solidnoj formi. Danas je utakmica, što se tiče planiranih rotacija, malo odudarala od plana jer su Austrijanci dobrim dijelom utakmice, čak 25 minuta, ostavljali dobar dojam. Brzo smo skočili, brzo smo reagirali i sve mirno priveli kraju. Čestitam dečkima jer su pokazali ono što treba biti naš light motiv sljedeće tri godine do sljedećeg prvenstva Europe."

Dotaknuo se i Poljske s kojom se Hrvatska sastaje u nedjelju u KC Dražen Petrović s početkom u 20 sati.

"Igramo protiv ozbiljne ekipe bez obzira što im fale dva ključna igrača. Još uvijek je to 10 igrača koji su na EuroBasketu bili četvrti. Vjerujem da ćemo se dobro odmoriti, dobro pripremiti i da će publika u Zagrebu prepoznati da želimo igrati. Naravno, nismo najbolji na svijetu, ali želimo igrati agresivno, brzo i moderno. Nadam se, uz njihovu pomoć, da ćemo doći do pobjede protiv Poljaka."

AUTOR: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!