Tenis

Loš početak: Petra Martić poražena u prvom singlu, Njemačka povela

Mihaela Bradovski • petak, 11.11.2022.
Loš početak: Petra Martić poražena u prvom singlu, Njemačka povela
Foto: EPA

Prvi dan Billie Jean King Cupa odmah je donio loše vijesti za hrvatsku reprezentaciju. Prvo je otpala Donna Vekić zbog ozljede, a zatim je prva hrvatska igračica Petra Martić poražena od druge njemačke igračice Eve Lys...

Njemačka je povela 1:0 i Hrvatska se od početka našla u problemima. Mlada Njemica Eva Lys iznenadila je Petru Martić i potpuno zasluženo ju je svladala.

Martić nije bila na očekivanoj razini, nije imala meč pod kontrolom, ali treba i napomenuti kako je Njemica igrala vrlo hrabro i dobro, napadala je, tražila poene i to joj se na kraju isplatilo.

U prvom setu Martić je nakon 1:1 izgubila svih pet narednih gemova. Imala je jednu break priliku kod 1:1, nije to iskoristila i do kraja seta sve je proteklo u znaku Lys.

Odmah je na startu drugog dijela Lys otišla na 2:0, ukupno je spojila čak sedam gemova i Martić se nije uspjela vratiti.

Kod 5:2 Martić je došla do breaka i malo produžila meč, ali u desetom gemu ipak je pokleknula, ponovno je Lys servirala za meč i ovaj put uspješno to odradila.

Njemačka je tako puno lakše od očekivanja došla do vodstva i Hrvatska se našla u velikim problemima.

Petra Marčinko sada mora probati svladati vrlo dobru Jule Niemeier.

Billie Jean King Cup

Njemačka - Hrvatska 0:1

Petra Martić - Eva Lys 1:6, 4:6

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!