Tenis

Marčinko: 'Nikada nisam igrala u ovakvoj atmosferi, davali su mi energiju i adrenalin'

Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Marčinko: 'Nikada nisam igrala u ovakvoj atmosferi, davali su mi energiju i adrenalin'

Petra Marčinko odigrala je sjajan meč protiv Jule Niemeier i upisala je pobjedu 6:3, 6:2 kojom je vratila Hrvatsku u igri u meč Billie Jean King Cupa u Rijeci...

Jule Niemeier dva puta je svladala Petru Marčinko u dva seta, ali danas je Petra bila bolja. Odigrala je sjajan meč i Marčinko je Hrvatskoj donijela važan bod.

"Ušla sam u meč bez pritiska, znala sam da sam izgubila dva puta i da ona ima neku prednost protiv mene, ali sam ušla hrabro za razliku od turnira u Zagrebu i držala sam tu konstantu cijeli meč", istaknula je Marčinko koja je dodala kako je gledala mečeve Niemeier na US Openu i divila joj se.

Puno joj je pomogla poticajna atmosfera i pomoć navijača.

"Bilo je nevjerojatno, nikada nisam igrala u ovakvoj atmosferi, davali su mi energiju i adrenalin. Puno mi je to značilo."

Marčinko je bila spremna za meč kada joj je jutros javljeno da će igrati.

"Donna je jutros probala, nije mogla, rekli su mi da dođem na zagrijavanje. Bila sam cijeli tjedan spremna igrati bilo koji meč."

U Billie Jean King Cupu Marčinko igra jako dobro i bilježi samo pobjede.

"Drugačije je natjecanje, igraš za svoju državu i za svoj tim, imam Ivu sa strane i danas mi je to puno značilo. Držala me cijeli meč u fokusu i nije bilo padova. Puno mi to znači."

FOTO: Mario Čužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!