Rukomet

Kalaus: 'Dankinje igraju moderan i brz rukomet, ali vjerujem da možemo igrati protiv njih'

Mihaela Bradovski • petak, 11.11.2022.
Kalaus: 'Dankinje igraju moderan i brz rukomet, ali vjerujem da možemo igrati protiv njih'

Hrvatske rukometašice u subotu od 18 sati igraju protiv Danske, a Dora Kalaus, kao i ostale reprezentativke, bez obzira na loše izdanje protiv Slovenije, vjeruje u dobar nastup...

Naporan raspored Hrvatskoj novu utakmicu donosi već sutra, umor u ekipi je već velik, ali Dora Kalaus smatra kako to ne treba biti isprika za loš nastup protiv Slovenije.

"Znale smo da je Europsko prvenstvo uvijek naporno. I u Danskoj smo imale puno utakmica, tamo smo imale još veće probleme jer nismo znale raspored. Smatram da se ne možemo na to obazirati. Moramo skupiti snage, vidjeti gdje su bili problemi u prijašnjim utakmicama i probati ih smanjiti što više. Tako da u ove dvije utakmice možemo pokazati što zapravo možemo jer imam osjećaj da to nismo pokazale. A moramo, jednostavno moramo bolje."

Slijedi dvoboj protiv Danske koja nije impresionirala, ali je svejedno vrlo moćna.

"I one su u prvom dijelu natjecanja pokazale da nisu tako jaka reprezentacija kao što se predstavljaju. Jesu Skandinavke, igraju moderan i brz rukomet, ali vjerujem da možemo igrati protiv njih, zaustaviti im brze pogotke i pogotke s krila."

Kalaus i dalje ne odustaje i vjeruje u dobar rezultat.

"Sve je otvoreno, dobra je stvar što su svi iz te skupine koja se s nama spojila prenijeli samo dva boda tako da je samo Norveška krenula dalje s četiri. Sve nam je otvoreno, moramo se fokusirati na iduće dvije utakmice, pokazati što možemo, a uz malo sreće mislim da možemo daleko."

FOTO: HRS / Jure Erzen / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!