Košarka

Bogdanović i društvo bez pobjede protiv oslabljenih Raptorsa, Zubac slavio u Houstonu

Branimir Korać • utorak, 15.11.2022.
Bogdanović i društvo bez pobjede protiv oslabljenih Raptorsa, Zubac slavio u Houstonu
Foto: EPA

Detroit Pistonsi, Los Angeles Clippersi i Phoenix Sunsi noćas su bili u akciji, a do pobjede je stigao samo Ivica Zubac s Los Angeles Clippersima...

Bojan Bogdanović odradio je dobar meč protiv Toronto Raptorsa, ne vrhunski, ali bio je među istaknutijima u redovima Pistonsa. Od Detroita u ovom meču očekivalo se više, Toronto je nastupio oslabljen neigranjem VanVleeta, Siakama i Trenta, ali su ipak izvukli pobjedu.

Raptorsi su šutirali za tricu ispod 30 posto, imali su i 17 izgubljenih lopti, ali ipak su slavili. U završnici su Pistonsi nastavili s pogreškama i nisu dobili pravu priliku koja bi ih potpuno vratila u meč. Najbliži tome bili su 20 sekundi prije kraja kada nije položio Jaden Ivey nakon čega je Toronto dovršio posao.

Predvodili su ga Dalano Banton s 27 poena i Chris Boucher. Kod Pistonsa Bogdanović je za 33 minute ubacio 18 poena (3/4 za dva, 2/8 za tri, 6/10 slobodna) uz po pet skokova, asistencija i izgubljenih lopti. Ivey je upisao 21 poen i osam skokova.

Clippersi su mirno odradili posao u gostima kod Houston Rocketsa koji su svladani sa 122:106. Dobar posao Clippersa koji su u zadnjoj dionici odmarali startere, ali Houston se nije uspio približiti i vratiti se u utakmicu.

Ivica Zubac na parketu je proveo 26 minuta te upisao devet poena (3/5 za dva, 3/3 slobodna) uz sedam skokova.

Paul George je bio najbolji s 22 poena i osam skokova, a po 17 poena dodali su Reggie Jackson (šest asistencija) i Norman Powell.

Kod Rocketsa Jalen Green završio je s 25 poena i sedam asistencija, a Kevin Porter dodao je 20 poena i sedam skokova.

Dramatično je bilo u Miamiju gdje su gostovali Sunsi, ali domaćin je stigao do pobjede. Sjajna obrana izvukla je Heat u završnici, imao je Phoenix napad za pobjedu, ali prvi pokušaj Devina Bookera blokirao je Jimmy Butler, a drugi sa sirenom završio je na obruču.

Kod Heata Bam Adebayo upisao je 30 poena i deset skokova, a Butler je dodao 16 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Kod Sunsa Booker je upisao 25 poena i osam skokova, Duane Washington 21 poen, a Deandre Ayton 16 poena uz 12 skokova. Dario Šarić nije ulazio u igru.

NBA:
Detroit Pistons - Toronto Raptors 111:115
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 106:122
Miami Heat - Phoenix Suns 113:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!