Tenis

Australski mediji tvrde: Novak Đoković vraća se na Australian Open

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 15.11.2022.
Australski mediji tvrde: Novak Đoković vraća se na Australian Open
Foto: EPA

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković moći će se vratiti na Australian Open, pišu lokalni mediji, uključujući Herald Sun i Sydney Morning Herald.

Tridesetpetogodišnjem Beograđaninu je, prema izvorima bliskim vlasti, poništena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju te je dobio vizu za nastup na prvom Grand Slamu sezone.

Turnir će početi 16. siječnja sljedeće godine, a Đoković je u Melbourneu osvojio čak devet od svojih 21 grand slama.

Iako australski mediji već neko vrijeme pišu o takvom razvoju događaja, tamošnja vlada to još nije službeno potvrdila, ali se očekuje da će to uskoro učiniti i ujedno Đokoviću odobriti vizu.

U Herald Sunu i Sydney Morning Heraldu oslanjaju se na izvore bliske australskoj vladi i javljaju da predstavnici vlasti još ne smiju o tome javno govoriti.

Nakon izbora u svibnju novi ministar useljeništva Andrew Giles, prema njihovim informacijama, poništio je odluku svog prethodnika Alexa Hawkea, koji je početkom godine intervenirao u ukidanju viza, što je kasnije potvrdilo tročlano sudsko vijeće.

Đokoviću je zabranjen ulazak u zemlju jer je, necijepljen, predstavljao preveliki rizik za javno zdravlje u Australiji. Tamo su početkom godine mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa bile vrlo stroge, a javnost se također okrenula protiv teniske zvijezde.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!