Košarka

Zubac bez ubačaja iz igre u porazu Clippersa kod Dončićevog Dallasa

Branimir Korać • srijeda, 16.11.2022.
Zubac bez ubačaja iz igre u porazu Clippersa kod Dončićevog Dallasa
Foto: EPA

U jednom od najzanimljivijih noćašnjih dvoboja u NBA ligi Clippersi su gostovali kod Dallasa i upisali su poraz 103:101...

Jedini Hrvat koji je noćas bio u akciji bio je Ivica Zubac, no nije se istaknuo. Njegovi Clippersi poraženi su 103:101, a Zubac je ostao bez poena iz igre.

Bio je to susret u kojem su domaćini stvorili ogromnu prednost, Clippersi se uspjeli vratiti, ali Dallas je ipak na kraju izdržao i upisao prednost.

Na poluvremenu je Dallas imao visoko vodstvo 54:32, Clippersi su napadački izgledali loše, ali su onda u trećoj dionici ubacili 33 poena da bi u zadnjoj dionici i poveli.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje je Luka Dončić 28 sekundi prije kraja susreta ubacio tricu za četiri poena razlike i do kraja su Mavericksi izdržali i upisali pobjedu.

Clippersi su ponovno bili bez Kawhija Leonarda, a već nakon tri minute igre ostali su i bez Lukea Kennarda koji je zaradio ozljedu mišića i nije se vraćao u igru.

Dončić je predvodio Dallas s 35 poena i 11 skokova, a Dorian Finney-Smith dodao je 21 poen.

Kod Clippersa Paul George je upisao 23 poena i sedam skokova, ali i deset izgubljenih lopti, a Nicolas Batum dodao je 22 poena uz tricu 7/7. Zubac je za 33 minute ubacio tri poena (0/2 za dva, 3/4 slobodna) uz sedam skokova, četiri asistencije i dvije blokade.

NBA:
Dallas Mavericks - LA Clippers 103:101

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!