Košarka

Blazersi pobjedom protiv Spursa do vrha Zapada, Netsi osramoćeni u Kaliforniji

Branimir Korać • srijeda, 16.11.2022.
Blazersi pobjedom protiv Spursa do vrha Zapada, Netsi osramoćeni u Kaliforniji
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi u akciji je od Hrvata bio samo Ivica Zubac, a osim utakmice njegovih Clippersa, odigrana su još četiri susreta...

Portland Trail Blazersi upisali su desetu ovosezonsku pobjedu svladavši na svom parketu San Antonio Spurse sa 117:110. Dobar nastup Blazersa koji su u zadnjoj dionici slomili otpor gostiju. Vratio se Jusuf Nurkić, ali u 15 minuta provedenih na parketu imao je dosta problema s Jakobom Pöltlom te je puno bolje reagirao Drew Eubanks koji je ušao s klupe.

Blazerse su predvodili Jerami Grant s 29 poena i osam skokova, Anfernee Simons s 23 poena i Damian Lillard s 22 poena i 11 asistencija. Kod poraženih Pöltl je ubacio 31 poen uz 14 skokova i pet asistencija, Devin Vassell 21 poen, a Keldon Johnson 20 poena i pet skokova.

New Orleans Pelicansi igrali su bez ozlijeđenog Ziona Williamsona, ali su svejedno upisali pobjedu protiv Memphis Grizzliesa. Zadržali su Pelicansi Memphis u zadnjoj dionici na samo 15 poena, odvojili se i otišli do pobjede. Memphisu nije pomoglo 36 poena Ja Moranta.

CJ McCollum upisao je kod domaćina 30 poena (7/13 trica) i devet asistencija, a po 19 poena dodali su Brandon Ingram i Larry Nance (sedam skokova).

Brooklyn Netsi su se obrukali u Sacramentu gdje su im Kingsi u svojoj četvrtoj uzastopnoj pobjedi ubacili čak 153 poena. Slavili su na kraju 153:121, ubacili su u svakoj četvrtini najmanje 36 poena, a sam rezultat već puno toga govori.

Kod Kingsa Terence Davis je upisao 31 poen (7/10 trica) uz devet skokova, a Kevin Huerter dodao je 19 poena. Kod poraženih Kevin Durant završio je s 27 poena i šest asistencija, a Edmond Sumner dodao je 18 poena.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu Jazz je upisao tri vezana poraza, a treći je stigao noćas u Salt Lake Cityju protiv New York Knicksa. Knicksi su s ovom pobjedom dosegnuli 50-postotan učinak.

U njihovom sastavu Jalen Brunson upisao je 25 poena uz osam asistencija, a Cam Reddish dodao je 19 poena. Kod poraženih Kelly Olynyk završio je s 27 poena i 11 skokova, a Jordan Clarkson dodao je 15 poena.

NBA:
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 117:110
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 113:102
Sacramento Kings - Brooklyn Nets 153:121
Utah Jazz - New York Knicks 111:118

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!