Košarka

Sesar uoči Šibenke: 'Imaju novo pojačanje koje bi nam moglo stvoriti mali problem'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 17.11.2022.
Sesar uoči Šibenke: 'Imaju novo pojačanje koje bi nam moglo stvoriti mali problem'

Nakon reprezentativne stanke, vrijeme je za povratak prvenstvenim obavezama. Igrači Cibone već se pripremaju za novu domaću utakmicu protiv košarkaša Šibenke. Susret osmog kola HT Premijer lige na rasporedu je u četvrtak s početkom u 19 sati.

Šibenka u Draženov dom dolazi kao trećeplasirana momčad prvenstva s 13 osvojenih bodova i jednakim učinkom kao i Cibona koja zauzima vodeću poziciju na ljestvici.

Od početka sezone uspješno su zaredali šest pobjeda, a prvi poraz upisali su od Cedevite Junior, i to ovaj ponedjeljak u naknadno odigranom dvoboju prvog kola.

Iako su tada na poluvremenu imali prednost, u drugom dijelu nisu uspjeli nastaviti u istom ritmu. Treba istaknuti i kako momčad Damira Milačića ima problema s ozljedama, pa su posegnuli i za novim pojačanjem iz SAD-a.

S druge strane, Vukovi kompletirani očekuju ovu utakmicu kao priliku za nadogradnju svog pobjedničkog niza. U ponedjeljak su se Cibosima priključili i reprezentativci, a svi zajedno priželjkuju nove bodove protiv Šibenke. Trenutno su na šest uzastopnih pobjeda u Premijer ligi, a trener Josip Sesar očekuje dobru utakmicu i u četvrtak:

"Nakon reprezentativne stanke, imali smo mini ciklus priprema za osvježenje momčadi. U goste nam dolazi mlada i vrlo potentna momčad, ekipa koja je imala šest pobjeda u nizu, a sada su protiv Cedevite izgubili s malo većom razlikom, možda čak i nerealno. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti. Znamo da su doveli pojačanje u liku Amerikanca Jakea Kakara koji igra poziciju jedan i dva. To će nam možda malo stvoriti probleme jer trebamo vidjeti način na koji igra. No, ako prenesemo našu energiju na parket s dobrim kretnjama, sigurno da smo favoriti u ovom susretu. Očekujem zanimljivu utakmicu, a ovim putem pozivam i gledatelje da nas dođu podržati u našim nastojanjima da budemo što bolji."

Sesar još uvijek ne može računati na Blaža Mesičeka koji je u fazi oporavka, ali na parketu bismo trebali vidjeti Krešimira Ljubičića koji je također najavio sljedeći ogled:

"Izlazimo iz mini ciklus trenažnog procesa gdje smo bili bez reprezentativaca, ali podigli smo svoje fizičko stanje. Što se tiče Šibenke, oni su mlada i dobro vođena ekipa koja ima odlične rezultate. Sada su upisali težak poraz od Cedevite tako da vjerujemo da će ih to dodatno motivirati za Cibonu. Mi smo spremni i nadamo se pobjedi."

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajni KC Dražen Petrović prije susreta.

AUTOR: KK Cibona

FOTO: SC Derby/Filip Roganović

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!