Košarka

Bogdanović odličan u tijesnom porazu kod rekordnog Zupca

Branimir Korać • petak, 18.11.2022.
Bogdanović odličan u tijesnom porazu kod rekordnog Zupca
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila samo tri susreta, a u jednom od ta tri dvoboja sastali su se hrvatski košarkaši...

Los Angeles Clippersi u tijesnom dvoboju svladali su Detroit Pistonse s 96:91. Nakon dugo vremena, skoro mjesec dana, ponovno je na parketu bio Kawhi Leonard koji je startao u petorci i odradio 25 minuta.

Clippersi nisu imali lagan posao kao što se očekivalo, a velike zasluge za to nosi Bojan Bogdanović koji je kod Clippersa odradio vrlo dobru utakmicu.

Pistonsi su imali odličan ulazak u utakmicu, napravili su u prvoj dionici seriju 12:0 koja im je omogućila lijepu prednost, kasnije su se Clippersi pokušavali vratiti i tek u drugom poluvremenu u tome su i uspjeli te u završnici i slavili.

Reggie Jackson predvodio je domaćina s 23 poena, a po 16 su dodali Marcus Morris (šest skokova) i Paul George (devet skokova). Ivica Zubac izjednačio je svoju rekordnu minutažu i rekordan broj skokova. S 40 minuta najviše je u obje momčadi proveo na parketu te je ubacio devet poena (3/8 za dva, 3/4 slobodna) i uhvatio je 18 skokova čime je također izjednačio svoj rekord.

Kod poraženih Bojan Bogdanović za 35 minuta ubacio je 26 poena (8/14 za dva, 2/4 za tri, 4/5 slobodna) uz tri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Jaden Ivey dodao je 18 poena i pet asistencija.

Dramatično je bilo u Portlandu gdje su Netsi stigli do pobjede 109:107. Chauncey Billups lako je detektirao gdje je Portland ušao u probleme.

"Završnica treće četvrtine nas je dosta uneredila. Imali smo visoku prednost, ali su serijom 14:0 napravili preokret i u četvrtoj četvrtini nikako nismo mogli uhvatiti pravi ritam."

Šest sekundi prije kraja Jusuf Nurkić izjednačio je na 107:107, Netsi su imali zadnji napad, nije pogodio Kevin Durant, ali priskočio je Royce O'Neale i u zadnjoj sekundi ubacio za pobjedu.

Durant je ubacio 35 poena uz osam skokova, Yuta Watanabe ubacio je 20 poena (5/7 trica), po 15 poena dodali su Joe Harris i Ben Simmons (13 skokova, sedam asistencija), a O'Neale je dodao triple-double od 11 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 25 poena uz 11 asistencija, Anfernee Simons 24 poena, a Shaedon Sharpe 20 poena.

Sacramento Kingsi očekivano su slavili protiv San Antonio Spursa sa 130:112 u susretu u kojem je domaćin još jednom napadački bio na visokoj razini.

De'Aaron Fox upisao je 28 poena i osam asistencija, a Malik Monk 26 poena. Kod Spursa Devin Vassell ubacio je 29 poena, a Keita Bates-Diop 16 poena.

NBA:
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 96:91
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 109:107
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 130:112

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!