Nogomet

Livaković: 'Najvažnije je proći grupu, a onda se nadam velikim stvarima'

Branimir Korać • petak, 18.11.2022.
Livaković: 'Najvažnije je proći grupu, a onda se nadam velikim stvarima'
Foto: FaH

Vrlo važan faktor za hrvatsku reprezentaciju na Svjetkom prvenstvu u Kataru trebao bi biti prvi vratar reprezentacije Dominik Livaković...

Brojne prognoze uoči početka Svjetskog prvenstva Hrvatsku stavljaju na margine iako dolazi u Katar kao druga na svijetu. Dominik Livaković to vidi kao dodatni motiv.

"Naravno da nas motivira, tako su nas ispratili i na prošlo Svjetsko prvenstvo, ali idemo iz utakmice u utakmicu, prva je najbitnija. Najvažnije je proći grupu, a onda se nadam velikim stvarima."

Analiza jednog velikog časopisa označila je pozicije vratara i napadača kao slabe točke u Hrvatskoj.

"Ne znam što bih rekao na to uopće. Mi ćemo se truditi da budemo pšto bolji i mislim da i mi vratari i napadači imamo kvalitetu. A oni neka pišu što hoće, to je njihovo pravo", kaže Livaković.

Prvi vratar reprezentacije smatra kako je Hrvatska danas i bolja nego na Europskom prvenstvu.

"Mislim da smo s ovom svježom krvi možda i bolji nego tada, igramo odlično, bili smo odlični i u Ligi nacija gdje smo dohvatili Final Four. Ja se osjećam super, dobro branim i nadam se da ću tako i nastaviti."

Livaković je dobio upit i o novoj lopti za ovo Svjetsko prvenstvo.

"Žao mi je što nismo imali više vremena da s njom igramo i bolje se upoznamo, ali vjerujem da ćemo se mi golmani naviknuti kroz par dana pa toi neće biti problem. Tu je pitanje samo vremena, dosta pleše, ali sve je samo stvar navike."

Protiv Maroka će debitirati na Svjetskom prvenstvu.

"Prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju je bio ostvarenje sna, ovo je samo dodatak. Naravno da je to velika stvar, ponosan sam. O Maroku smo već dobili informacije, još ćemo ih ova tri dana upoznati na videoanalizi. Mislim da su odlična ekipa, gledao sam ih pojedinačno i prije okupljanja, imaju stvarno odlične igrače."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!