Nogomet

Hrvatska odradila prvi trening, Livaja nije vježbao s ostatkom momčadi

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 18.11.2022.
Hrvatska odradila prvi trening, Livaja nije vježbao s ostatkom momčadi
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u svom kampu Al Ersal 3 u Dohi.

Svjetski doprvaci su u petak doputovali u Dohu iz Rijada gdje su odigrali pripremnu utakmicu protiv Saudijske Arabije i slavili sa 1:0 golom Andreja Kramarića.

"Vatreni" se nisu dugo zadržavali u svom hotelu i istog su dana odradili i prvi trening. Hrvatska trenira u Ersal Complex Training Site 3. U istom kompleksu, ali na terenu 1 trenirat će i Urugvajci.

Belgija je za svoju bazu izabrala Hilton Salwa Beach Resort and Villas, u blizini područja Abu Samra, oko 90 km jugozapadno od Dohe, a trenirat će na terenima Salwe.

Kanada je odsjela u hotelu Century Premier u Lusailu, a trenirat će na stadionu Umm Salal, dok je naš prvi suparnik Maroko, za svoju bazu odabrao hotel Wyndham Doha West Bay, a trenirat će na Al Duhail Club stadionu.

Već uobičajeno treninzi hrvatske reprezentacije, ali i ostalih ekipa, otvoreni su prvih 15 minuta za medije, nakon čega se "spušta zastor" kako bi izbornici mogli u miru slagati taktiku.

Svi igrači su normalno trenirali, izuzev Marka Livaje koji je trčao odvojeno. Napadač Hajduka zbog ozljede mišića nije nastupio protiv Saudijske Arabije, no očito još osjeća bolove od udarca kojeg je dobio u ligaškom susretu protiv Slaven Belupa.

Upravo se oko pozicije napadača vodi najviše rasprava uoči starta World Cupa. Izbornik Zlatko Dalić je više puta istaknuo kako u glavi ima praktički cijelu postavu koja bi trebala u srijedu istrčati protiv Maroka.

Upitne su tek dvije pozicije, tko će zaigrati u napadu, te tko će zaigrati na desnom krilu.

"'Ja nemam vama što pametovati, zna se gotovo sve, osim te pozicije oko napadača i o njemu ovisi desni krilni napadač," kazao je Dalić još uoči puta u Saudijsku Arabiju.

Uz Livaju, Dalić na raspolaganju ima tri klasična napadača - Brunu Petkovića, Andreja Kramarića i Antu Budimira.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!