Nogomet

Livaja: 'Otvaranje s Marokom je najbitnije, a imamo dobre šanse za rezultat sličan kao u Rusiji'

Branimir Korać • subota, 19.11.2022.
Livaja: 'Otvaranje s Marokom je najbitnije, a imamo dobre šanse za rezultat sličan kao u Rusiji'
Foto: FaH

Marko Livaja briljira u Hajduku gdje je potvrdio visoku klasu, a sada se očekuje da i u reprezentativnom dresu nastavi u istom stilu i donese Hrvatskoj puno toga dobroga...

Situacija na početku priprema nije bila idealna, Marko Livaja u posljednjem ovogodišnjem susretu u dresu Hajduka zaradio je jedan udarac koji ga je u početku odvojio od momčadi.

"Nije me vratilo previše unazad, ništa strašno, bio je neki hematom i nadam se da ću već sutra početi normalno raditi s momčadi", poručuje Livaja.

Ovo mu je prvo veliko natjecanje s Hrvatskom, tek se očekuje eksplozija u reprezentativnom dresu u kojem je već postigao jedan vrlo bitan pogodak u Ligi nacija.

"Ima nas dosta novih koji još nismo bili na velikom natjecanju. Svima je to čast, ali ne opterećujem se s tim. Prvi mi je fokus da ozdravim i ako budem mogao pomoći momčadi. Vjerojatno mi je pomogao gol protiv Austrije, ali znao sam da moram nastaviti prvenstveno dobro u klubu. Ipak je to bio moj prvi bitan gol u reprezentaciji."

Iako ne stavlja neki veliki cilj, Livaja je uvjeren da Hrvatska može otići daleko.

"Ne stavljamo neke velike ciljeve, idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije je otvaranje s Marokom gdje moramo biti na 100 posto, mislim da imamo dobre šanse za otići dalelo kao u Rusiji."

Maroko cijeni, svjestan je da ima kvalitetu.

"Imaju dobre igrače koji igraju u velikim klubovima, iskusni su. No ne opterećujem se njima, nadamo se pobjedi. Nije isto igrati u klubu i reprezentaciji, to smo već vidjeli i na drugim primjerima. Maroko je dobra momčad."

Livaji je povratak u Hajduk bio pun pogodak, a to ga je i vratilo u reprezentaciju.

"Nisam ni očekivao ovo prije dvije godine. Što se tiče golova, imamo kvalitetu naprijed. Nadam se da ćemo igrati dobro kao momčad i golovi će sami doći."

I u reprezentaciji se dosta priča o utrci Dinama i Hajduka za naslov prvaka.

"Pričamo dosta, ali nema nikakvih prepirki, Brunu znam već 20 godina, zajedno smo trenirali, sve ćemo vidjeti na kraju."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!