Rukomet

Hrvatske rukometašice protiv Slovačke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 19.11.2022.
Hrvatske rukometašice protiv Slovačke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

U Ljubljani, gradu domaćinu finalnog vikenda EHF Europskog prvenstva, kao što je to već uobičajeno, ždrijebani su parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine kojem će domaćini biti Danska, Norveška i Švedska.

Hrvatska reprezentacija je bila smještena u pot ili šešir broj 1, zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Mađarskom, Sj. Makedonijom, Poljskom, Rumunjskom, Slovenijom, Srbijom i Švicarskom. U drugom potu ili šeširu 2 bile su reprezentacije Češke, Austrije, Slovačke, Islanda, Turske, Ukrajine, Portugala, Grčke, Italije i Kosova.

Budući da se u ždrijebu nisu mogle međusobno naći Srbija i Kosovo zbog međusobnih odnosa, ždrijeb je najprije obavljen za reprezentaciju Srbije. Ona je za suparnika dobila Tursku. Nakon toga, ždrijebane su ostale reprezentacije.

Igrom slučaja, Hrvatska je ostala kao posljednja iz pota ili šešira 1, a na drugoj strani u istoj situaciji nalazila se Slovačka. To je reprezentacija iz kategorije koju je Hrvatska priželjkivala, tim prije što se uzvratni susret igra u Hrvatskoj.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorke reprezentacije: "Bilo je i boljih, ali i lošijih kombinacija, odnos suparnika. Željeli smo izbjeći Češku. Nije loše. Mi znamo svoj cilj, a on je proći na Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo bolji od Slovačke. Oni su se u posljednje vrijeme okrenuli španjolskoj školi, odnosno trenerima, tako da sigurno imaju neke varijante s kojima dolaze. Dosta ulažu u posljednje vrijeme, kao i mnoge druge države. Većina igračica im dolazi iz te češko–slovačke lige, ali ih ima i u mađarskoj, njemačkoj i francuskoj ligi. Naša zadaća je sada snimiti ih do kraja, pogledati sve kvalifikacijske i prijateljske susret koje su igrali u posljednje vrijeme i dobro se pripremiti. Najvažnije od svega je da mi budemo kompletni. Uz sve to na ruku nam ide i činjenica da smo domaćini u uzvratnom susretu, tako da se nadam i vjerujem u prolazak na Svjetsko prvenstvo."

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!