Tenis

Nikola Mektić i Mate Pavić izborili završni meč i borbu za trofej na ATP Finalsu

Mihaela Bradovski • subota, 19.11.2022.
Nikola Mektić i Mate Pavić izborili završni meč i borbu za trofej na ATP Finalsu
Foto: EPA

Sjajan posao odrađuju Nikola Mektić i Mate Pavić koji su slavili protiv Glasspoola i Heoliovaare te će igrati u finalu ATP Finalsa...

Bez obzira na plasman s kojim su parovi doputovali u Torino, Nikola Mektić i Mate Pavić te Rajeev Ram i Joe Salisbury nekako su se najčešće nalazili u pričama oko plasmana u finale.

To se i dogodilo, ranije danas Ram i Salisbury izborili su meč za titulu, a kasnije su im se pridružili i Mektić i Pavić.

Hrvatski par osvojio je prvo mjesto u svojoj skupini s tri pobjede iz isto toliko susreta te su u polufinalu išli na drugoplasirane iz druge skupine Lloyda Glasspoola i Harrija Heliovaaru.

Mektić i Pavić u konačnici su bili bolji i to u produženom tie-breaku.

Prvi set pripao je Mektiću i Paviću koji su slavili sa 6:4 da bi u drugom setu Glasspool i Heliovaara uzvratili sa 7:4 u 13. igri. Odluka je pala u produženom tie-breaku gdje je hrvatski par bio bolji s 10:6.

Protiv Rama i Salisburyja, Mektić i Pavić dobili su prva četiri međusobna meča, ali zadnja dva su izgubili. U posljednjem su se sastali upravo na ATP Finalsima prošle godine kada su Ram i Salisbury bili bolji u polufinalu.

ATP Finals, polufinale:
Mektić/Pavić - Glasspool/Heliovaara 6:4, 6:7(4), 10:6

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!