Nogomet

Lovren: 'Savršena pozicija za izbornika, ima pet kvalitetnih stopera i svaki može igrati'

Branimir Korać • nedjelja, 20.11.2022.
Lovren: 'Savršena pozicija za izbornika, ima pet kvalitetnih stopera i svaki može igrati'
Foto: FaH

Danas počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a hrvatska reprezentacija priprema se za prvi nastup, susret protiv Maroka u srijedu s početkom u 11 sati...

Dejanu Lovrenu ovo će biti treće svjetsko prvenstvo, debitirao je 2014. godine u Brazilu, a bio je i dio reprezentacije koja je osvojila srebro u Rusiji 2018. godine.

"Svjetsko prvenstvo mogu usporediti kao s djetetom, prvo, drugo, treće, kada si na SP-u sretan si uvijek. Velika mi je čast da sam treći put na SP-u, ne bih mu vjerovao da mi je netko ranije to predvidio. Prva utakmica bila mi je 2009. godine protiv Katara, vidjet ćemo što to znači."

Na stoperskoj poziciji je gužva, Hrvatska tu napokon ima širinu.

"Savršena pozicija za izbornika, ima pet kvalitetnih stopera i svaki može igrati. Mi smo tu, borimo se, dajemo sve od sebe, a na kraju će izbornik odlučiti. Mislim da nikada ranije nismo imali takvu kvalitetu, možemo biti sretni."

Lovren je zadovoljan onim što pokazuju mlađi igrači za koje smatra da trebaju biti nositelji energije.

"Uvijek smatram da mladi moraju dati novu snagu i energiju i to su i pokazali. Ne trebamo to više potencirati jer kada se dođe u reprezentaciju, znaju se standardi. To nije klub i dovoljno im je to jasno. Ako mogu Modrić, Perišić, Vida uklizavati na treninzima, mogu i oni. Oni to i rade, pokazuju i tako i trebaju nastaviti."

Kakva je razlika danas u odnosu na 2018. godinu i Rusiju?

"Bio sam mlađi, razlika je velika. Tada sam došao nakon finala Lige prvaka s negativnim emocijama, ali pun elana i želje pokazati sve s reprezentacijom. I dalje imam želju, volju i smatram da i ostali to imaju. Prednost je ta što sam iskusniji, znam što mi treba i na treninzima i na utakmicama, tako da je i dobro i loše što su prošle četiri godine. Pun sam motiva i želje za dokazivanjem i dok god je to u meni, dat ću sve od sebe."

Lovren je optimist, vjeruje da Hrvatska ima sve za ponoviti uspjeh iz Rusije.

"Imamo sve što nam treba i samo to trebamo pokazati na terenu. Sviđa mi se kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova, ali puno toga se treba poklopiti. Treba svatko biti u svom najboljem izdanju, ali kada imaš vjeru u sebe i ekipu, sve je moguće. Moja prva misao kada sam dolazio je da želim to osvojiti. Prije četiri godine smo bili blizu, zašto ne. 2018. godine sam u finalu Lige prvaka rekao da ćemo ponoviti i 2019. smo osvojili. U nogometu je sve moguće."

Posljednji upit vezan uz ostanak u reprezentaciji ako ne bude prvi izbor, malo je izazvao reakciju kod Lovrena.

"Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene. Koliko god vi mene otpisivali, davat ću još jači gas."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!