Nogomet

Katarske nule i Ennerova serija

Branimir Korać • nedjelja, 20.11.2022.
Katarske nule i Ennerova serija
Foto: EPA

Par zanimljivih crtica nakon prvog dana Svjetskog prvenstva potvrđuju koliko je Ekvadoru važan Enner Valencia, ali i da je Katar možda ipak najlošija momčad Prvenstva...

Katar bez udarca u okvir gola

Katar je prva reprezentacija od Svjetskog prvenstva u SAD-u 1994. godine koja kao domaćin nije uspjela uputiti nijedan udarac u okvir gola. Amerikanci su te 1994. godine u osmini finala igrali protiv Brazila, no niti jednom nisu uspjeli natjerati Taffarela na reakciju. Brazil je tu odnio pobjedu 1:0 golom Bebeta iz 72. minute iako je od 43. minute igrao bez isključenog Leonarda.

Želimo pivo!

Nakon što je uslijedila zabrana prodaje piva koje nije bezalkoholno, navijači su negodovali, a prvi koji su dobili priliku javno izreći svoje neslaganje s ovom odlukom bili su Ekvadorci. Gianni Infantino u loši je slušao skandiranje ekvadorskih navijača "Queremos Cerveza".

Enner Valencia prvi okrunjen

Junak Ekvadora na otvaranju Svjetskog prvenstva bio je Enner Valencia, napadač Fenerbahčea koji je postigao jedan pogodak iz igre, jedan mu je poništen, izborio je kazneni udarac i realizirao ga. Čovjek je bio permanentna opasnost po domaći gol i s pravom je odnio trofej za igrača utakmice.

Sudačka nadoknada

Suci su uoči početka Prvenstva dobili naputak kako trebaju rigoroznije nadoknađivati vrijeme i Orsato je donekle to pokazao na travnjaku. Prvo poluvrijeme produžio je za pet minuta nakon što se VAR uključivao u dva navrata, u drugom poluvremenu je dodao također pet minuta, a dojam je da bi bez tog naputka nadoknada ipak bila kraća.

Start iz noćne more za katarskog vratara

Katarski vratar bio je možda i najlošiji pojedinac na susretu. Posebno je u početku bio problematičan, kod poništenog pogotka Valencije dva puta je jako loše reagirao na toj ubačenoj lopti, zatim je skrivio kazneni udarac, a i u jednoj situaciji koja ipak nije završila pogotkom, također je imao vrlo lošu reakciju. Sve u svemu baš ničim nije ulijevao povjerenje, dapače.

Katar prvi domaćin koji je izgubio na otvaranju

U 92-godišnjoj povijesti svjetskih prvenstava domaćin nikada na otvaranju nije upisao poraz. Nikada do ovog poraza Katara što će vojsci kritičara dati za pravo kada bude tvrdila da Katar najlošija momčad Prvenstva. Baš ništa nije prikazao, a sada se okitio i tom nezahvalnom titulom.

Napad Ekvadora = Valencia

S nova dva gola Valencia je produžio svoj niz pogodaka u dresu Ekvadora na svjetskim prvenstvima. Zadnjih čak pet golova Ekvadora postigao je upravo Valencia i na jedan je pogodak do rekorda koji drže Salenko, Eusebio i Rossi.

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!