Nogomet

Jack Grealish je čovjek od riječi

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Jack Grealish je čovjek od riječi
Foto: EPA

Drugi dan Svjetskog nogometnog prvenstva donio je i lijepu priču, obećanje Jacka Grealisha koje i izvršio...

Gareth Bale je najbolji kada ga Wales najviše treba

Gareth Bale još jednom je spašavao Velšane i to svojim 41. golom u reprezentativnom dresu. Na ljestvici najboljih strijelaca Walesa svih vremena na vrh je skočio davnih dana, ostavio iza sebe velikog Iana Rusha koji sada ima 13 golova manje. Ono što je posebno bitno je da je Baleu ovo bio 35. gol u natjecateljskim susretima. Čak 85 posto svojih golova zabio je kada je bilo bitno.

Neco Williams dan uoči početka Prvenstva saznao tužnu vijest

Mladi Velšanin Neco Williams s posebnim emocijama nastupio je protiv SAD-a. Nije mu bilo lako, zbog smrtnog slučaja u obitelji bilo mu je posebno teško.

"Jučer sam saznao najtežu vijest s kojom sam se ikad suočio, mama mi je javila da je djed preminuo. Nakon što sam cijeli dan plakao do početka utakmice, bilo je iznimno teško, ali prebrodio sam to uz podršku mojih suigrača i obitelji."

Tihi prosvjed Iranaca

U Iranu je vrlo napeto, a na reprezentativce je stavljen pritisak sa svih strana kako bi se opredijelili - jesu li uz prosvjednike ili vlast. Kao što je i najavljivani, himna će pokazati kome sportaši iskazuju podršku.

Igrači su odbili pjevati himnu i tihim prosvjedom stali su uz prosvjednike. Bilo je emotivno, suze na tribinama, navijačice koje imaju velikih problema da bi došle na utakmicu u Iranu.

Dan u znaku OneLove

Od jutarnjih sati trajalo je nagađanje hoće li kapetani nositi kapetansku traku u duginim bojama i s natpisom One Love. Dio reprezentacija imao je to u planu, ali ipak je došlo do promjene plana.

Naime FIFA je to zabranila i odlučila spriječiti bilo kakve poruke. Iz Fife su poručili kako će svi kapetani koji budu nosili takvu traku biti kažnjeni nakon čega su sve reprezentacije potvrdile kako ipak neće sudjelovati u tome.

Roy Keane na kraju dana imao je svoje mišljenje o tome i poručio je da su Kane i Bale trebali ostati pri toj traci i prihvatiti kaznu od žutog kartona.

Kada već nisu nogometaši, traku OneLove nosila je u BBC-evom studiju na stadionu stručna suradnica, bivaš reprezentativka, Alex Scott.

Veliki trio odnio trofej

I drugog dana natjecanja birani su igrači utakmice pa su se Enneru Valenciji od prvog dana, priključili Bukayo Saka, Cody Gakpo i Gareth Bale. Sva trojica igrala su ključne uloge u pobjedama Engleske i Nizozemske te remiju Walesa.

Izbor je logičan, daleko logičniji nego na nedavnom Europskom prvenstvu rukometašica gdje smo imali situaciju da je igračica utakmice bila igračica iz reprezentacije koja je izgubila 15 golova razlike. I to je postigla svega četiri gola.

"Francuski navijači u Kataru"

Nema što, ekipa iz Dunkerquea ili Bordeauxa, točno se vidi.

Engleska i Iran rekordno prekovremeno

Možda ste primijetili da suci u Kataru označavaju vrlo dugačke nadoknade, ali to su instrukcije koje su dobili. U nekim slučajevima možda je to malo i pretjerano pa je tako Engleska svladala Iran nakon 117 minuta i 16 sekundi igre sa 6:2. Ovo je rekordno trajanje jedne utakmice na SP-u koja nije otišla u produžetke.

Jack Grealish održava obećanja

Proslava gola Jacka Grealisha protiv Irana bila je s posvetom. Naime dječak Finlay koji boluje od cerebralne paralize javio se Grealishu koji mu je odgovorio i čak ga i posjetio u Cityjevoj akademiji.

Finlay je pokazao Grealishu kako da proslavi sljedeći pogodak i tako mu ga posveti, a Jack to nije zaboravio i obećanje je održao. Lijepa priča i čovjek od riječi.

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!