Nogomet

Argentinci traže dobar start za potvrdu visokih ambicija

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Argentinci traže dobar start za potvrdu visokih ambicija
Foto: EPA

Današnji dan na Svjetskom prvenstvu otvaraju Argentina i Saudijske Arabija. Argentinci ulaze u ovaj susret u statusu velikog favorita, ali Saudijci ne planiraju samo tako prepustiti bodove...

Gledajući na papiru, idealan start za Argentinu. Na početku natjecanja protivnik je Saudijska Arabija, autsajder skupine, reprezentacija koja bi po mnogočemu trebala odgovarati Argentincima na startu.

Sve oči bit će usmjerene prema Leu Messiju koji vjerojatno ima zadnju šansu odvesti Argentinu do titule svjetskog prvaka. Od početka karijere sav teret argentinskih očekivanja je na leđima Messija od kojeg se očekuje da sam odnese Argentinu do trofeja, ali zasad nije uspio.

Argentinski mediji tvrde da se nešto novo događa u reprezentaciji, atmosfera je odlična, Messi je spreman, dosta igrača je u formi i očekuje se veliki rezultat. Brojne analize vide odluku između Brazila i Argentine o prvaku svijeta, međutim tu je puno onih koji se neće složiti i imaju što za reći.

Bilo je govora o Messijevoj ozljedi, strahovali su Argentinci da bi možda mogao preskočiti početak Prvenstva, ali Messi je otklonio sve te priče i poručio da je spreman.

"Fizički se osjećam jako dobro. Mislim da u stvarno dobrom trenutku dočekujem ovo Svjetsko prvenstvo. Tijekom vikenda sam nešto slabije radio na treninzima, ali ništa se ozbiljno nije dogodilo. Primio sam udarac i zbog toga sam radio s nešto slabijim intenzitetom, ali nema nikakvog razloga za brigu", poručio je Messi.

Još jedan podatak koji ide Argentini u korist vezan je uz niz u kojem se nalaze, naime više od tri godine u svim mogućim utakmicama ne zna za poraz. Zadnji je upisala još u srpnju 2019. godine protiv Brazila u polufinalu Copa Americe kada su Gabriel Jesus i Roberto Firmino zabili za pobjedu 2:0. Od tada je odigrala ukupno čak 35 utakmica i nije nijednom poražena. Trenutno je u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

Saudijsku Arabiju upoznali smo nedavno u prijateljskom susretu protiv Hrvatske. Pokazali su u tom dvoboju određene dobre stvari, ali pitanje je koliko će to biti dovoljno za Argentinu i kako će se nositi s argentinskim pritiskom.

Izbornik Saudijske Arabije Herve Renard ima puno iskustva s različitih meridijana i mnogi će reći da je to saudijska najveća snaga.

"Imali smo jako dobro pripremno razdoblje i svi igrači tu su profitirali. Jedva čekamo da predstavimo sebe i Saudijsku Arabiju u najboljem svjetlu. Nismo u Dohu doputovali kako bi uživali u tom gradu", poručio je Renard.

Postave

Argentina: Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Paredes, Papu Gomez; Messi, Lautaro Martinez, Di Maria.

Saudijska Arabija: Alowais; Abdulhamid, Altambakti, Albulayhi, Alshahrani; Alfaraj, Kanno, Almalki; Albrikan, Alshehri, Aldawsari.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

SP 2022., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Argentina1:2Saudijska Arabija
Meksiko0:0Poljska
1Argentina 35:2+36
2Poljska 32:204
3Meksiko 32:3-14
4Saudijska Arabija 33:5-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!