Nogomet

Čvrsti Tunižani prijete Eriksenu i jako dobrim Dancima

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Čvrsti Tunižani prijete Eriksenu i jako dobrim Dancima
Foto: EPA

U drugom susretu današnjeg programa sastaju se Danska i Tunis u susretu u koji Danska ulazi u statusu favorita, ali Tunis ima dobru ekipu i opuštanje nije dozvoljeno...

Dvoboj između Danske i Tunisa bit će sudar različitih stilova, a mogao bi biti i rezultatski zanimljiv. Danci su favoriti, tu nema dvojbe, ali čvrste Tunižane nije lako nadigrati i svladati.

Danska je na najimpresivniji način od svih reprezentacija došla do Svjetskog prvenstva. Odradila je kvalifikacije na fascinantan način i na kraju je među prvima dohvatila SP.

U kvalifikacijama su Danci u deset odigranih utakmica imali devet pobjeda. Posebno impresivan bio je omjer nakon devet odigranih kola i uoči gostovanja u zadnjem kolu. Imali su svih devet pobjeda uz nevjerojatnu gol razliku 30:1. U zadnjem kolu poraženi su u posve nebitnoj utakmici u gostima kod Škotske s 2:0.

Bila je to nadogradnja na sjajan nastup na Europskom prvenstvu gdje su unatoč svemu što se događalo s Christianom Eriksenom ipak odigrali sjajno i bili hit prvenstva. I nedavno u Ligi nacija izgledali su dobro te su do posljednjih minuta bili u igri za prvo mjesto, ali Hrvatska je odradila svoj dio posla u Austriji i ostavila Dansku na drugom mjestu.

Efikasna, ofenzivna i kvalitetna reprezentacija tražit će pozitivan start protiv Tunižana.

"Ova skupina igrača ima kvalitetu za osvojiti trofej, ali jesmo li favoriti? Ne. Međutim možemo pobijediti svakoga i puni smo samopouzdanja. Najbolji i najlakši način da sve osvojiš je da imaš neograničeno povjerenje u sebe i suigrače. Imamo dobar osjećaj, u dobroj smo poziciji i spremni za napad. Iskreno, još uvijek ima razlike između onih najboljih i nas, ali to ne znači da ih na dobar dan ne možemo pobijedit", kaže Kasper Hjulmand.

Tunis će biti prvi ispit, vrlo čvrsta i neugodna reprezentacija koja ima kvalitetu i niz igrača s europskim iskustvom.

Zanimljivo je primijetiti kako za razliku od ranijih rostera Tunisa, ovaj ne obiluje igračima koji nastupaju u Francuskoj. Svega trojica igraju tamo, a među njima jedan u drugoj francuskoj ligi. Dosta ih je iz tuniskih klubova, ali ima ih po cijeloj Europi.

Msakni, Khazri, Jaziri i Sliti najopasniji je kvartet i na njih će Danci morati posebno pripaziti.

SP 2022., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Danska0:0Tunis
Francuska4:1Australija
1Francuska 36:3+36
2Australija 33:4-16
3Tunis 31:104
4Danska 31:3-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!