Nogomet

Dalić: 'Znamo svoj cilj, ne želimo biti goropadni s izjavama nego ići korak po korak'

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Dalić: 'Znamo svoj cilj, ne želimo biti goropadni s izjavama nego ići korak po korak'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija sporemna je za dvoboj protiv Maroka s kojim otvara sutrašnji dan. Pred Hrvatskom je težak posao, a Zlatko Dalić otklonio je sve dvoijbe oko sastava.

I današnji dan pokazao je Zlatku Daliću da je na ovom Prvenstvu sve moguće i time još više respektira Marokance.

"Saudijci su dobili Argentinu, Tunis je remizirao s Danskom, nema lakih protivnika, pa tako i ovdje očekujem tešku utakmicu. Cijenimo ih i respektiramo, danas svi igraju dobro i iznenađenja su moguća. Mi ćemno biti maksimalno motivirani i spremni, svakako resket protivniku", kaže Dalić.

Dalić je zadovoljan ostvarnim u ovom kratkom pripremnom razdoblju.

"Iskoristili smo ovo kratko vrijeme da se priviknemo na uvjete i sve, potpuno sam zadovoljan. Dečki su odradili maksimalno svoj dio posla, mislim da su spremni. Mi smo imali neke dileme, izabrali smo na kraju ono što nam je najkvalitetnije. Zadovoljan sam, Livaja se oporavio, nemamo baš nikakvih problema i jedva čekamo susret."

Dalić i njegovi suradnici dobro su proučili Maroko.

"Napravili smo analizu i dobro ga poznajemo, sjajan je, dpro složen i ima sjajne pojedince. Ziyech, Maazraoui su stvarno kvalitetni. Vaha je napravio sjajan posao, ali došlo je do promjena, to je njihova stvar, imat će veliku podršku i bit će nam teško."

Dalić nije htio o sastavu.

"Sve o čemu smo razmišljali riješili smo, dečki sve znaju, izabrali smo najbolje, imamo iskustvo, energiju, mladost, miks je dobar, teška i izazovna utakmica, trebat će pameti i iskustva. Nećemo još o sastavu, mislim da smo dobro izabrali"

Iako je na papiru Hrvatska blagi favoit, neće biti opuštanja.

"Svakako smo oprezni, a današnje utakmice nam daju za pravo da takvi i budemo. Igrali smo sa Saudijcima i rekao sam da su sjajni, nama današnje prezentacije Saudijske Arabije i Tunisa kažu da moramo biti na najvišem nivou", kaže Dalić i dodaje:

"Došli smo s dobrim rezultatima iz Lige nacija, dobili velike i drugačije nas gledaju nego u Rusiji. Znamo svoj cilj, ne želimo biti goropadni s izjavama nego ići korak po korak, biti realni i objektivni. Znam da je pritisak velik, ali nećemo upasti i takvu zamku. Korak po korak, nema tragedije i euforije. Zaista vjerujem u našu reprezentaciju."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!