Nogomet

Barcu brinu Urugvajci, Modrić za povijest, iskreni De Bruyne

Branimir Korać • četvrtak, 24.11.2022.
Barcu brinu Urugvajci, Modrić za povijest, iskreni De Bruyne
Foto: FaH

Još jedan zanimljiv dan je iza nas, a prvi nastup imala je i Hrvatska. U nastupu bez okusa i mirisa upisala je tek remi s Marokom...

Barcelonu brinu Urugvajci i Ronald Araujo

Barcelonin stoper Ronald Araujo, unatoč tome što nije potpuno oporavljen, doputovao je s urugvajskom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo, a iz Barcelone izražavaju zabrinutost zbog njegovog stanja. Tvrde kako Urugvajci ubrzavaju njegov oporavak, ali ipak dodaju kako se neće po tom pitanju obratiti Fifi. Urugvajci pak tvrde kako Araujo dobro radi i dobro trenira te se očekuje njegov nastup.

Gavi treći najmlađi u povijesti

Španjolski veznjak Gavi bio je među strijelcima u golijadi u kojoj je Španjolska pregazila skromnu Kostariku sa 7:0. Gavi je tim pogotkom upisan u povijest kao treći najmlađi strijelac na svjetskim prvenstvima. Najmlađi je Pele koji je 1958. godine bio strijelac sa 17 godina i 239 dana, drugi je Meksikanac Manuel Rosas koji je 1930. godine bio strijelac s 18 godina i 93 dana. Gavi je bio strijelac s 18 godina i 110 dana.

Uli Höness protiv DFB-a, Fife, Katara, Infantina...

Uli Höness ne skriva svoje nezadovoljstvo što se Svjetsko prvenstvo održava u Kataru pa je tako još jednom oprao sve redom.

"Ovo Prvenstvo je nanijelo nogometu puno štete, pogledajte i gledanost. Njemački nogometni savez je najavio da će se baviti domaćinstvom Katara, ali se povukao. Nije bilo hrabrosti suprotstaviti se Infantinu koji je potpuna katastrofa za nogomet."

Japanska škola

Nakon pobjede protiv Njemačke u prvom kolu Svjetskog prvenstva, japanski reprezentativci počistili su svlačionicu i ostavili je baš u onakvom stanju kakvu su je i našli. Ostavili su i na stolu origamije s velikim natpisom "Hvala vam, Japan". Svaka čast.

De Bruyne potpuno iskren

Na opće iznenađenje igračem utakmice dvoboja između Belgije i Kanade proglašen je Kevin De Bruyne. I sjajni Belgijac smatra kako to nije zaslužio.

"Ne znam što bih rekao na to, ne mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Ne znam zašto sam dobio ovaj trofej, možda zbog imena."

Urugvajski kvintet dobio priznanja

Urugvajci su uručili priznanja i poklone petorici koji se nalaze ba četvrtom svjetskom prvenstvu s Urugvajem. Riječ je o Luisu Suarezu, Edinsonu Cavaniju, Diegu Godinu, Fernandu Musleri i Martinu Caceresu, a simbolično, uz predsjednika Saveza priznanje i poklone uručili su debitanti na SP-ima Sergio Rochet, Ronald Araujo, Mathias Olivera, Federico Valverde i Darwin Nunez.

Luka Modrić ušao u povijest

Nastupom protiv Maroka Luka Modrić upisao se u povijest. Postao je prvi igrač koji je nastupio na Europskom i Svjetskom prvenstvu u tri različita desetljeća! Neuništiv!

Kraj Prvenstva za Delaneyja

Loša vijest za dansku reprezentaciju, do kraja Prvenstva ostala je bez Thomasa Delaneyja. Iskusni veznjak zaradio je ozljedu koljena u 0:0 remiju protiv Tunisa tre ga čeka duži oporavak.

L'Equipe: Pavard je izgubio mjesto u prvih 11

Benjamin Pavard nije briljirao protiv Australije i kako nagađaju francuski mediji, vrlo je vjerojatno da će preseliti na klupu, a trebao bi ga zamijeniti Jules Kounde.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!