Košarka

Odlični Bogdanović predvodio Pistonse u pobjedi kod svog donedavnog poslodavca

Branimir Korać • četvrtak, 24.11.2022.
Odlični Bogdanović predvodio Pistonse u pobjedi kod svog donedavnog poslodavca
Foto: EPA

Detroit Pistonsi upisali su noćas tek petu ovosezonsku pobjedu, slavili su u gostima kod Utah Jazza sa 125:116 uz vrlo dobar nastup Bojana Bogdanovića...

Iznenađenje u Salt Lake Cityju. Nije se očekivalo da će Detroit Pistonsi još dodatno oslabljeni ozljedama dijela igrača, uopće stvoriti neke veće probleme Utah Jazzu, ali motivirani Bogdanović nosio ih je do pobjede.

Bogdanović je tri godine proveo u Jazzu, ali je na kraju tradean ovo ljeto i poslan u Detroit. Tamo se vrlo brzo nametnuo kao jedan od lidera vrlo mlade momčadi, rezultati još nisu onakvi kakve bi Pistonsi željeli, ali momčad polako raste iako ima dosta problema s izostancima.

Ovdje su Pistonsi slavili nakon što su se odvojili u zadnjih dvije i pol minute. Bogdanović je prvo pronašao na trici Aleca Burksa, a zatim je do kraja susreta imao mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i domaćin nije imao pravu priliku za povratak.

Bogdanović je za 34 minute ubacio 23 poena (6/15 za dva, 1/3 za tri, 8/8 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije, a Kevin Knox dodao je 21 poen (6/8 trica). Kod Jazza Malik Beasley ubacio je 29 poena (8/15 trica) uz 11 skokova, Jordan Clarkson dodao je 24 poena, a Collin Sexton 17 poena i 12 asistencija.

Oslabljeni su bili i Zupčevi Clippersi, ali oni nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Golden State Warriorsa koji su uvjerljivo slavili sa 124:107.

Warriorsi su imali lagan posao, pobjegli su već do poluvremena i kasnije su mirno otišli do pobjede.

Andrew Wiggins predvodio ih je s 31 poenom (6/10 trica), a Stephen Curry dodao je 22 poena i devet asistencija. Kod Clippersa Marcus Morris upisao je 19 poena uz pet skokova, a po 17 poena dodali su Terance Mann i Norman Powell (sedam skokova). Ivica Zubac za 26 minuta ubacio je osam poena (4/5 za dva) uz četiri skoka.

NBA:
Utah Jazz - Detroit Pistons 116:125
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 124:107

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!