Košarka

Ivica Zubac odigrao utakmicu života, Kareem Abdul-Jabbar posljednji s takvim brojevima!

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.11.2022.
Ivica Zubac odigrao utakmicu života, Kareem Abdul-Jabbar posljednji s takvim brojevima!
Foto: EPA

Ivica Zubac odigrao je utakmicu kakva se igra jednom u životu. U pobjedi Clippersa nad Pacersima ostao je na samo jedan skok do ulaska u ekskluzivno društvo 30+30...

Inspirirala ga je pobjeda Hrvatske protiv Kanade i izašao je na parket apsolutno dominirajući protiv Pacersa i Mylesa Turnera. Rijetko viđenu utakmicu odigrao je Ivica Zubac koji je potpuno dominirao na obje strane parketa.

Susret je završio s 31 poenom, samo poen manje od rekorda karijere, te čak 29 skokova što mu je uvjerljivo najviše u karijeri. Šutirao je 14/17 iz igre, imao i tri asistencije i tri blokade.

Jedini koji je odigrao utakmicu s 31+29+3 i više, bio je legendarni Kareem Abdul-Jabbar, a zadnji put takvo što se dogodilo još 1978. godine.

Zubac je pokušao doći do 30. skoka, ali zaradio je šestu osobnu pogrešku i ostao je za skok kratak do dosega koji su u ovom tisućljeću ostvarili po jednom tek Dwight Howard i Kevin Love.

Inače Clippersi su odnijeli pobjedu 114:100, a Zubac je bio daleko najbolji pojedinac susreta. Pomogao mu je Norman Powell s 19 poena i pet skokova. Kod Pacersa Jalen Smith ubacio je 23 poena uz devet skokova, a Tyrese Haliburton dodao je 15 poena i 11 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!