Nogomet

Castagne: 'Hrvatska je iznimno kvalitetna, bila je u finalu SP-a, ali znamo da možemo slaviti'

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.11.2022.
Castagne: 'Hrvatska je iznimno kvalitetna, bila je u finalu SP-a, ali znamo da možemo slaviti'
Foto: FaH

Jedan od onih za koje se očekuje da će krenuti od prve minute u susretu protiv Hrvatske je Timothy Castagne koji smatra kako Beolgija može u tom susretu do pobjede i nakon toga se dodatno podići.,..

Belgijski branič Timothy Castagne na početku pressice morao je prokomentirati famozni "krizni sastanak" koji su Belgijci imali nakon Maroka.

"Mislim da je sastanak bio vrlo važan za nas. Nije to bio krizni sastanak kako su javili mediji. Bilo je važno reći što imammo, razmijeniti stavove, stvari nisu izmaknule kontroli. Vidjeli smo već poboljšanje na treningu. Taj sastanak je bio odlična ideja."

Pritisak uoči Hrvatske je dodatno porastao.

"Hoćemo li biti dovoljno borbeni, ne znam, ali bit ćemo fokusirani, probat ćemo šititi se međusobno. Znamo da je pritisak ogroman i on se osjetio u prva dva kola. Iznova moramo otkriti svoju momčad i pronaći kako uživati u igri. Svjesni smo da je ovo važna utakmica i za njih i za nas. Morat ćemo se nametnuti i morat ćemo biti koncentriraniji."

Bez obzira na sve, Castagne očekuje pobjedu.

"Uvjeren sam u pobjedu, znam koliko smo kvalitetni. Pitate me zašto nam trebate vjerovati, na vama je hoćete li nam vjerovati. Ne moramo nikome ništa dokazivati, ali probat ćemo učiniti sve za pobjedu."

Ono što Belgija mora podići u ovom susretu je kvaliteta momčadskog nastupa.

"Mislim da smo već bili momčadski dobri, ali nije bilo dovoljno. Ovo je još veće natjecanje, morate biti još ujedinjeniji, s još većim zajedništvom, nismo to dovoljno pokazali. Dosta razgovaramo međusobno i očekujemo puno. Kada utakmica krene, naše samopouzdanje nije tako nisko, cilj nam je osmina finala, prve dvije utakmice nisu bile kakve želimo, ali nismo u krizi."

Castagne smatra kako je Belgija već imala i težih razdoblja.

"Ne mislim da je to bilo najteže razdoblje, u Ligi navija je bilo još gore. Ovdje se malo pretjeruje, ali sve što se nakon toga događalo nije bilo kako je bilo u medijima."

Castagne je polivalentan i još nije siguran gdje će ga izbornik staviti, na koju poziciju.

"Ne znam točno, imam predodžbu gdje bih trebao biti. Naš izbornik se pokušava osigurati da smo najspremniji, možda ne znamo sve do zadnjeg trena, ali znamo koji nam je cilj i što trebamo napraviti. Kada izađem na teren, znam što se od mene očekuje. Ako budem imao pitanja, pojasnit će mi se."

Mediji su razapeli Belgiju posljednjih dana, a sve to bila je tema već spomenutog sastanka.

"Dopustili smo da nas te kritike pogode. Možda smo izgubili dio samopouzdanja od prije par godina, ali unutar momčadi i dalje vjerujemo i baš taj sastanak nam je bio jako važan. To sada moramo pokazati na terenu."

Romelu Lukaku mogao bi imati ključnu ulogu.

"Mislim da je Romelu jako važan element našeg tima i na terenu i izvan njega. Ako bude igrao, svakako nam može pomoći. On je strašan motivator i bit će velika razlika s njim i bez njega na terenu."

Castagne nije dao ulogu favorita bilo kojoj od ove dvije momčadi.

"Teško je reći tko je favorit. Hrvatska je iznimno kvalitetna, bila je u finalu Svjetskog prvenstva, ali znamo da imamo kvalitetu za pobijediti. Radi se o tome tko više bude želio tu pobjedu."

Castagne smatra kako je Belgiji otegotna okolnost na ovom Prvenstvu, bronca s prošlog.

"Apsolutno mislim da je to dodatni pritisak. Ako ste imali prije broncu, znate da je postavljeni standard visok i imate puno više za izgubiti nego dobiti. U prve dvije utakmice to je bilo u glavama, više smo htjeli ne izgubiti nego pobijediti, bojali smo se poraza. Moramo promijeniti mentalni sklop."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!