Nogomet

Martinez: 'Zlatko Dalić je džentlmen, ima dobro razmišljanje i dijelimo iste vrijednosti'

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.11.2022.
Martinez: 'Zlatko Dalić je džentlmen, ima dobro razmišljanje i dijelimo iste vrijednosti'
Foto: FaH

Belgijci s puno respekta govore o Hrvatskoj, a izbornik Roberto Martinez o Hrvatskoj sve zna, prati je i zbog Zlatka Dalića s kojim je posebno dobar...

Roberto Martinez nije zadovoljan igrom i općenito učinkom Belgije u prva dva kola.

"Ništa se ne mijenja, postavili smo visoke standarde, nismo zadovoljni učinkom u obje utakmice, nismo bili sretni, niti igrači niti mi u stožeru. Ovdje se traži izniman učinak. Previše smo možda obraćali pozornost na sve ove glasine, moramo biti svjesni da to nije bitno i moramo to što manje slušati. Ovo je najbolja generacija u belgijskom nogometu i previše toga negativnog se traži."

Martinez je svjestan kako će mu u susretu protiv Hrvatske trebati više raspoloženih igrača i da će morati izgledati kao momčad.

"U nogometu ne igraju tri igrača nego morate imati sve igrače. Očekujem od nekih da se podignu, ali puno toga je stvar mentaliteta, premalo smo uživali dosad. Svi su se bojali poraza, umjesto da govorimo moramo pobijediti, govorili smo ne smijemo izgubiti. Sutra je idealna prilika za pobjedu. Znamo da Hrvatska ima zajedništvo i sinergiju i to nam je izazov."

Poseban odnos imaju Martinez i Zlatko Dalić.

"On je džentlmen, ima dobro razmišljanje i dijelimo iste vrijednosti. Došao je u kaotičnom trenutku, imao je jasne smjernice za igrače i nastavio je tako. Nije se mijenjao, svi govore o toj momčadi, ona je još bolja nego prije i ima igrače koji dolaze, ne mogu ga dovoljno nahvaliti. Korektan je, a ovo je sjajno da ovako mala nacija ima ovako sjajan tim."

Za Belgiju je važno da osposobi Lukakua.

"On je povijesno gledano jedan od najboljih strijelaca, pravi je lider, vrlo je važno da je dio momčadi i da bude spreman. Moramo vidjeti koliko će ovdje igrati."

O Hrvatskoj ima veliko mišljenje.

"Imam puno dobrih riječi o Hrvatskoj, impresioniran sam još od nastupa u Ligi nacija protiv Francuske. Hrvatsku odlikuje velika kvaliteta, hrabrost, zajedništvo, Lovren se vratio i to je dodatna vrijednost. Izbornik je uvijek prisutan, tu je i najbolji vezni red, na svakom turniru i u svakoj utakmici Hrvatska je konkurentna."

Martinez ne skriva da su pisanja medija proteklih dana jako naštetila reprezentaciji.

"Ne znam tko je to naručio, tko god da je bio u određenoj mjeri nas je oslabio."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!