Košarka

Zadar sanja dvije pobjede protiv FMP-a i Alkara

Sportnet, Branimir Korać • petak, 02.12.2022.
Zadar sanja dvije pobjede protiv FMP-a i Alkara
Foto: FaH

Nove dvije utakmice u razmaku od samo tri dana odigrat će košarkaši Zadra. Za razliku od prošlog vikenda, kada su gostovali kod Cedevita Olimpije i Zaboka, ove će dvoboje igrati pred svojom publikom. U prvom, koji je na rasporedu u petak od 19 sati, snage će u sklopu 9. kola AdmiralBet ABA lige odmjeriti protiv FMP-a, dok ih u nedjelju od 18 sati u okviru 10. kola HT Premijer lige očekuje i sraz protiv Alkara.

Što se prvog protivnika tiče, on u Zadar stiže kao drugoplasirana momčad ABA lige s omjerom od sedam pobjeda i jednog poraza. Učinak je to koji u ovom trenutku ima još samo Partizan, a trojac na vrhu poretka čini još i Crvena zvezda koja je s utakmicom manje na omjeru 6-1.

S druge strane, Zadar je na učinku 4-4 što ga drži na šestom mjestu ljestvice i još uvijek sasvim realnim izgledima za plasmanom u doigravanje u koje, poznato je, od ove godine idu prvih osam momčadi nakon osnovnog dijela lige.

Kako bi se tako nešto uistinu i ostvarilo, momčad Danijela Jusupa na domaćem parketu nema pravo na kiks. Eventualni poraz od sastava iz Železnika, koji se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao suparnikom vrijednim svakog poštovanja, definitivno se niti ne bi mogao svrstati u tu kategoriju. Međutim, ako se žele ugurati među osam ekipa koje će se kasnije boriti za naslov prvaka, bodovi iz sutrašnje utakmice Zadranima bi bili zlata vrijedni.

"Nije slučajno da dijeli prvo mjesto na tablici. Radi se o ekipi koja je slagana za FIBA Cup natjecanje. Spoj je iskusnih i mladih igrača koji su svi u rotaciji i stoga su u mogućnosti držati veliki intenzitet igre. O samoj utakmici mogu reći da će biti izuzetno teška i zahtjevna i mi ćemo morati dati svoj maksimum ukoliko želimo pobijediti. Zahvaljujem se navijačima na dosadašnjoj podršci i pozivam ih i ovog puta da dođu u što većem broju jer nam je uz njih puno lakše igrati", kaže Jusup.

Utakmicu protiv FMP-a najavio je i kapetan Zadra, Marko Ramljak.

"FMP je vrlo ozbiljna ekipa i o ozbiljnom sustavu čiji su igrači već neko vrijeme skupa. Prvi cilj nam je zaustaviti njihovog razigravača Trenta Fraizera koji je svim ekipama dosada zadavao velike probleme. Ali nije on jedini na kojeg moramo obratiti pažnju. Nadam se da ćemo uz podršku navijača pokazati dobru igru i vratiti se na pobjednički put u ovom natjecanju", smatra Ramljak.

Nakon FMP-a slijedi i utakmica protiv Alkara kojeg se, prema Jusupovim i Ramljakovim riječima, nikako ne smije podcijeniti.

"Alkar ima dobar roster. Imaju i visinu i vanjske igrače koji su dosta nezgodni. S njima smo igrali i utakmicu u pripremnom periodu koju smo uvjerljivo pobijedili, ali mislim da pobjeda s tako velikom razlikom nije realna. Mislim da su oni sada puno bolja momčad", kaže Jusup.

"Alkar je nekoliko utakmica u HT Premijer ligi izgubio vrlo tijesno i njihove samo tri pobjede nakon ovih devet utakmica nije prava slika te ekipe. Mogu biti jako nezgodni ako uđu u svoj ritam i ako se raspucaju. Ali vjerujem ako mi budemo pravi da pobjeda neće doći u pitanje. Moramo biti skoncentrirani da nam se ne dogodi opet loš ulazak u utakmicu kao protiv Zaboka", nadodao je Ramljak.

Ulaznice za utakmicu s FMP-om već su u prodaji putem sustava Entrio.hr, dok će se na dane utakmica moći kupiti i na blagajnama Višnjika od 10 sati pa sve do kraja poluvremena.

AUTOR: KK Zadar

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!