Rukomet

Lokosice protiv Esbjerga: 'To je svojevrsna reprezentacija Skandinavije'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 02.12.2022.
Lokosice protiv Esbjerga: 'To je svojevrsna reprezentacija Skandinavije'

Pred rukometašicama Lokomotive je nastavak puta u Ligi prvakinja. U goste im dolazi vrlo snažni danski Esbjerg...

U subotu 3. prosinca u 16 sati u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu Lokomotiva će ugostiti Esbjerg. Ulaz je slobodan, a izravan TV prijenos je na Arena Sport 2.

Stela Posavec, kapetanica Lokomotive, svjesna je snage Dankinja koje prijete sa svih pozicija.

"Esbjerg je danska ekipa koja igra vrhunski rukomet, s vrhunskim igračicama koje u reprezentaciji Norveške i Danske imaju vrlo važnu ulogu. Ističu se po iznimnim šutovima izvana, to je njihovo najjače oružje i za to se moramo najviše pripremati. Pokušat ćemo što je više moguće zaustaviti te šutove izvana, da se ne raspucaju i ne razbiju našu obranu. Probat ćemo što čvršće odigrati obranu, biti što agresivnije i pokušati iz dobre obrane iskoristiti neke šanse u brzim napadima."

Vedran Krkač, pomoćni trener Lokomotive, smatra kako je riječ o svojevrsnoj reprezentaciji Skandinavije.

"Ako se trebate pripremati za Esbjerg trebate pogledati finale posljednjeg Europskog prvenstva. Kada gledate norvešku i dansku vanjsku liniju, to je priprema za Esbjerg. Mork, Reistad, Ingstad, Tranborg... Čak je i trener Esbjerga trener danske reprezentacije. To je šut, obrana, trčanje…, to je 60 minuta trčanja. One gaje moderan rukomet koji se sastoji od tranzicije, čvrste obrane i trčanja, nema stajanja. Zasigurno su jedna od najboljih ekipa u Europi, svojevrsna reprezentacija Skandinavije. Zato ćete u subotu gledati požrtvovnu Lokomotivu koja će se 'potući'. Probat ćemo našim dobrim napadom ograničiti njihovu tranziciju i biti čvrsti i duboki u obrani da nemaju previše lakih šutova, pogotovo onih s 10 metara."

FOTO: Ivan Santro/RK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!