Nogomet

Majer mijenjao iscrpljenog Sosu na konferenciji za medije: 'Nema više kalkulacija, jedan poraz i gotov si'

Mihaela Bradovski • subota, 03.12.2022.
Majer mijenjao iscrpljenog Sosu na konferenciji za medije: 'Nema više kalkulacija, jedan poraz i gotov si'
Foto: Damir Senčar/HINA

Borna Sosa trebao je biti na današnjoj pressici hrvatske reprezentacije, ali je zbog iscrpljenosti na poštedi...

Lovro Majer mijenjao je Bornu Sosu te ističe kako je Japan i za njega iznenađenje, posebno pobjede protiv Španjolske i Njemačke.

"Nismo očekivali, nitko to nije očekivao. Pokazali su da u nogometu ne igra samo kvaliteta nego i srce i hrabrost. Pokazali su to više nego drugi i svaka im čast na tome.", kaže Majer i dodaje:

"Bit će teška utakmica, ulazimo u nokaut fazu gdje više nema kalkulacija, s jednim porazom si gotov. Bit će puno trke, duela, ali spremni smo za to."

Igrači su dobili lijep8u podršku s divivskom zastavom na svaki dan kada je bila utakmica.

"Puno znači, lijepo je vidjeti da su svi uz nas i da smo svi zajedno. Nama kao igračima jako puno znači osjetiti podršku. Za sve te male stvari koje puno znače moramo biti zahvalni i odužiti se na terenu."

Umor je prisutan kod svih, no Majer je igrao malo i još je svjež.

"Osjećam se fenomenalno, naporno je i stvarno teško, ali svi su umorni. Ono što radimo i čime se bavimo čini nas sretnim. Mislim da smo dovoljno svježi i da će sve biti dobro."

Hrvatska je papirnati favorit, ali se Majer ne zamara time.

"Ja ne razmišljam o tome tko je favorit ili ne, mi igrači to ne gledamo. Znamo našu kvalitetu, spremamo se najbolji mogući način i najbitnije je ući motivirano. Glupo je govoriti tko je favorit, previše je iznenađenja i svi dobro igraju. Probavam se najbolje spremiti i gledati sebe."

Na ovom Prvenstvu igra se odličan nogomet, smatra Majer.

"Prije SP-a dosta ozlijeđenih, ali svejedno se igra jako dobar nogomet. Svi su u odličnim formama jer je Prvenstvo usred sezone i mislim da je to glavni razlog."

Majer ističe fantastičnu atmosferu, zajedništvo.

"Moj gol je jedan od pokazatelja koliko smo zajedno, uvijek je bitna ekipa. Mislav je pokazao kakav je igrač i čovjek, tu se vide veliki igrači. Većina bi kod nas slično postupila, prije i poslije utakmice, na treninzima, kod svakog pogotka koliko se veselimo, sve to pokazuje kakva smo ekipa, pobjeđuje momčad, a ne pojedinac."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!