Nogomet

Kustić: 'Ne znam je li ikada bilo ovakvo zajedništvo u reprezentaciji'

Branimir Korać • nedjelja, 04.12.2022.
Kustić: 'Ne znam je li ikada bilo ovakvo zajedništvo u reprezentaciji'
Foto: Damir Senčar/HINA

Marijan Kustić u razgovoru za Novu TV govorio je o hrvatskoj reprezentaciji u Kataru, željama i koliko je zadovoljan dosad ostvarenim...

U Hrvatskom nogometnom savezu očekuju kako bi broj hrvatskih navijača na dvoboju protiv Japana mogao biti otprilike u istim okvirima kao što je to bio slučaj dosad.

"Teško je procijeniti koliko će biti gledatelja, ali naravno da ih mi očekujemo što više. Sama procjena je teška, ali mislimo između dvije i tri tisuće gledatelja", poručuje predsjednik Saveza Marijan Kustić za Novu TV.

Katar nije destinacija do koje je jednostavno doći, poprilično skup "sport" i u savezu žale, ali i svjesni su zbog čega podrška nije veća.

"Definitivno nam nedostaje, sjetimo se samo utakmice u Beču i 25-30 tisuća hrvatskih navijača koji su bili uz reprezentaciju. Naravno da su ovdje cijene više i ovim gledateljima koji su imali tu privilegiju da su mogli doći i pružiti nam podršku uistinu veliko hvala. Hvala i svim navijačima koji su uz televiziju u Hrvatskoj i diljem svijeta. Igračima sve to puno znači."

Kustić je jako zadovoljan dosad napravljenim.

"Svakako da sam zadovoljan. Ono s čime sam najzadovoljniji je rezultat i prolazak skupine što nam je bio i cilj. Sad dalje kako Bog da, ali naravno da vjerujemo u naše navijače, stožer, izbornika Dalića i vjerujemo da možemo još dosta toga pokazati na ovom Svjetskom prvenstvu. To zajedništvo koje krasi reprezentaciju, ne znam je li ikada tako bilo. Zahvala za to svim ljudima u stožeru, ali i ljudima oko reprezentacije koji ulažu veliki trud da bi igračima bilo što lakše i što bolje ovdje u Dohi."

Japan je bio itekako prihvatljiv protivnik u osmini finala, ali zaslužuje respekt.

"Naravno da bih prihvatio. Pogledajmo samo tko nije prošao dalje, jedna Njemačka ima više registriranih igrača nego Hrvatska stanovnika i već drugi put zaredom nije prošla dalje, a mi smo viceprvaci i vjerujem da ćemo i ovdje pisati povijest."

"Svaka reprezentacija koja je došla na Svjetsko prvenstvo, a posebno ona koja je prošla skupinu je za svaki respekt. Ja vjerujem u igrače i bitno je da oni budu spremni i sto posto u utakmici i onda vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat i proći dalje."

Japance odlikuje puno trke, presing, brzina...

"Trčali su oni u svim utakmicama, gledali smo ih, trče, ali trče i naši igrači. Bit će dobri i motivirani, svi jedva čekamo utakmicu."

Što se tiče ostanka Luke Modrića u reprezentaciji, Kustić je i tu optimist.

"Ja sam uvijek optimist i vjerujem da će Luka i nakon Svjetskog prvenstva biti s nama te da ćemo ga još gledati na terenima i uživati u njegovim pogocima i potezima s kojima nas uveseljava."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!