Nogomet

Jakirović okupio Riječane: 'Radimo na par novih igrača'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.12.2022.
Jakirović okupio Riječane: 'Radimo na par novih igrača'
Foto: FaH

Nakon vrlo loše polusezone, Rijeka s novim trenerom kreće u vrlo važne pripreme jer želi drugi dio sezone dočekati u što boljem stanju i popraviti dojam...

Sergej Jakirović krenuo je s momčadi Rijeke u pripreme za novu sezonu. Pripreme će se u početku odrađoivati na Rujevici.

"Obavili smo prozivku, sve je u najboljem redu, neki igrači su nam još rekonvalescenti poput Mitrovića i Vukčevića s kojima ćemo morati biti strpljivi. Đuričin se razbolio, ostali su tu. Neki su do srijede dobili produženi odmor, neki rade na potencijalnom transferu. Danas ćemo odraditi inicijalno testiranje da vidimo u kakvom su stanju igrači. Već smo dogovorili prvu pripremnu utakmicu, bit će to protiv Grobničana. Pripreme ćemo zasad odrađivati na Rujevici, dok se ne kompletiramo. Radimo na par novih igrača, a kada se kompletiramo postoji mogućnost odlaska na 5-7 dana negdje radi zajedništva. Imat ćemo devet pripremnih utakmica."

Potvrdio je Jakirović da se razgovara s nekim pojačanjima, a među njima je i nekoliko igrača iz Dinama.

"Ima istine, mi tražimo igrače koji će nam biti pojačanja, ima nekoliko igrača koji su nam zanimljivi, smatramo da su mladi, potentni i da mogu donijeti kvalitetu, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti realizirati. Ovo je zimski prijelazni rok, svi su vezani ugovorom i nije lako dovesti slobodnog igrača, a da nije imao problema. Znači ili nije igrao ili je imao ozljedu. Tražimo samo onoga koji će donijeti dodatnu kvalitetu."

Što se tiče odlazaka, blizu izlaznih vrata je Haris Vučkić.

"Haris Vučkić je dobio produženi odmor jer postoji mogućnost transfera, pojavio se potencijalni klub pa je uzeo vremena da razmisli."

Pojačanje za nastavak sezone trebao bi biti i Matej Mitrović koji je na putu oporavka.

"Stanje je dobro kakvo je bilo, ali treba mu još barem tri tjedna da bude na terenu s momčadi. Nadam se da će tako biti, svjesni smo da je jako teška i rijetka ozljeda, nekidan sam uopće prvi put čuo za takvu ozljedu."

Kapetan Nediljko Labrović nada se boljoj polusezoni.

"Svjesni smo kakva je polusezona iza nas, u drugi dio sezone ulazimo motiviraniji, želimo se još više dokazati jer smo ostali dužni svima u klubu i navijačima. Uz dobvre mpripreme u koje uopće ne sumnjam, mislim da ćemo u drugom dijelu pokazati tko smo zapravo."

Prve treninge odrađuju:
Alen Grgić, Anton Krešić, Duje Dujmović, Ivan Smolčić, Jorge Obregon, Lindon Selahi, Mario Vrančić, Martin Zlomislić, Bruno Goda, Matija Frigan, Nais Djouahra, Nediljko Labrović, Nikita Vlasenko, Prince Ampem, Bruno Bogojević, Veldin Hodža, Niko Galešić, Pablo Alvarez, Adrian Liber, Dominik Simčić i Alen Halilović.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!