Ostali sportovi

Mladostašice u MEVZA ligi u srijedu gostuju u Mađarskoj

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 06.12.2022.
Mladostašice u MEVZA ligi u srijedu gostuju u Mađarskoj
Foto: FaH

Aktualne prvakinje Hrvatske i trenutno prvoplasirana ekipa hrvatske Superlige nakon devet kola, bez poraza i sa samo dva izgubljena seta, gostuju u Mađarskoj u okviru MEVZA lige.

Odbojkašicama Mladosti to će biti sjajna provjera trenutnog stanja forme jer će u međunarodnom ogledu s jakom ekipom Swietelsky Bekescaba odmjeriti snage na njihovom terenu, u srijedu 7. prosinca u 18 sati. Utakmica s Mađaricama je i svojevrsni derbi MEVZA lige, obzirom da su mladostašice trenutno prve sa skorom 3-0, a Mađarice druge s dvije pobjede, također bez poraza.

Miodrag Miki Stojaković, trener odbojkašica Mladosti, ovako je najavio tu utakmicu prije odlaska u Bekescabu:

"Očekuje nas teška i vrlo zahtjevna utakmica protiv suparnica koje već godinama kvalitetno ulažu u ekipu i koje imaju vrlo respektabilan sastav. Duplirane su na svim pozicijama, imaju veliku širinu unutar ekipe, dosta kvalitetnih strankinja, i neće biti lako s njima, pogotovo kod njih kući, iako su opasne na svakom terenu", kaže Stojaković i nastavlja:

"Nama će ovo biti sjajna provjera trenutnog stanja u ekipi, jer nismo već neko vrijeme igrali jake međunarodne susrete, već samo domaću Superligu. Želimo vidjeti u kakvoj smo formi prije prvog susreta 16-ine finala Kupa CEV protiv finske ekipe Kangasala, s kojima igramo prvu utakmicu 15. prosinca (20 sati) kod nas u Domu odbojke, a uzvrat je 20. prosinca u Finskoj. Stoga će nam utakmica u Bekescabi biti generalna proba za susret CEV kupa. Na dispoziciji imam sve igračice, nemamo bolesnih niti ozlijeđenih, idemo u najjačem sastavu tako da očekujem dobru utakmicu i povoljan rezultat", na kraju će reći trener odbojkašica Mladosti Miodrag Miki Stojaković.

Zbog susreta u MEVZA ligi mladostašice su odgodile četvrtfinalni susret Kupa Hrvatske Snježana Ušić koji je bio na rasporedu ovog tjedna.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!