Ostali sportovi

Kruno Nikačević igra sjajno u drugoplasiranoj momčadi češkog prvenstva

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 06.12.2022.
Kruno Nikačević igra sjajno u drugoplasiranoj momčadi češkog prvenstva

Jedan od naših najpouzdanijih reprezentativaca, svakako i najpolivalentniji, 26-godišnji Kruno Nikačević, 202 cm visoki nominalno srednji bloker odlično odrađuje svoju prvu inozemnu sezonu.

"Jako dobro, da kucnem o drvo, igram dobro, zdrav sam i sve ide u najboljem redu", javlja Kruno iz Češke. Njegov novi klub, kamo je prešao iz Mladosti, Dukla Liberec dobro gura sezonu. "Dobri smo, drugoplasirani nakon 13 odigranih kola, kod nas je već krenuo drugi krug. Baš ćemo ove subote igrati derbi s Karlovarskim koji je sjajna momčad, prvi su na tablici. Izgubili smo od njih u prvom dijelu doma 2:3, pa sada jedna čekamo uzvrat. Ambicije su velike, idemo po trofeje u Prvenstvu i Kupu, imamo dobru momčad koja to može i ostvariti. Iako je konkurencija vrlo jaka, tu je 5-6 momčadi koje mogu razmišljati na isti način."

O snazi češke odbojke Kruno kaže: "Odlična liga, jača od naše, ali i od MEVZA-e, tako da je s te strane bio pun pogodak što sam došao ovdje. Bilo je doduše nekih kombinacija čak i s odlaskom u neke atraktivnije lige, no mislim da sam dobro odlučio jer ovdje imam veliku minutažu i priliku za napredak. Dobro igram i zadovoljan sam."

Njegova dobra igra može se potkrijepiti i brojkama. "U konkurenciji srednjih blokera u ligi trenutno sam ukupno drugoplasirani, a samo po broju poena u napadu prvi."

Dakle, dugo toplo i uspješno reprezentativno ljeto praktički bez odmora kod njega nije izazvalo probleme, već naprotiv, održavanje visokog nivoa forme. "Tako nekako ispada. Kada sam stigao u klub bio sam u sjajnoj igračkoj formi, na puno višem nivou od ostalih suigrača koji su se tada tek bavili tjelesnom pripremom. No, znao sam da se to neće moći dugo održati, pa sam se i ja tada okrenuo teretani jer sam taktiku igre radio cijelo ljeto u reprezentaciji. Očekivao sam određeni pad forme, ali nije bilo ništa dramatično, pa je sve na kraju ispalo skroz ok. Uhvatio sam brzo ritam u klubu i to je to."

U Liberecu igra s dosta inozemnih igrača. "Sedam stranaca, tri Slovaka, Estonac, Latvijac, Kubanac i ja Hrvat. Obzirom da sam studirao ruski jezik, dakle slavenska grupa, nije neki veliki problem sa sporazumijevanjem, osim s Kubancem. Ionako sam tražio od svih da razgovaraju sa mnom na češkom, kako bi ga što prije usvojio. Dobro mi ide, već se mogu čak i zezati na tom jeziku."

Pronašao je Kruno i dosta sličnosti u novom klubu sa zagrebačkom Mladosti. "Imaju dosta toga zajedničkog. Recimo, također postoje muški i ženski sastav, a sve pod kapom jednog kluba i jedne uprave. Također imaju dvoranu na dispoziciji baš kao i Mladost, 24 sata na dan, čak je i slična. Zadovoljan sam svime, stanujem desetak sekundi od dvorane, stvarno se ne mogu požaliti na ništa. Osim možda na prerano ispadanje u Kupu CEV od Geneve. Dva puta su nas dobili s po 3:1, no kada se pogledaju njihovi rezultati i sastav, to je zapravo vrlo realno ispalo na kraju."

Nakon svoje prve inozemne sezone Krunu ponovno očekuje dugo ljeto s jakim reprezentativnim natjecanjima.

"Srećom neće biti toliko natjecanja kao proteklo ljeto, ali će biti intenzivno, pogotovo za momčadi koje nemaju neku veliku širinu poput nas. Europsko prvenstvo je najvažnije i mislim da se tu imamo pravo nadati dobrim rezultatima, dok će Zlatna skupina Europske lige u tom slučaju poslužiti kao sjajna provjera", zaključuje iz Češke Kruno Nikačević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!