Automoto

Zaključena automobilistička sezona ZAS-a: Blažetiću pobjeda, Čakletiću naslov prvaka

Sportnet • srijeda, 07.12.2022.
Zaključena automobilistička sezona ZAS-a: Blažetiću pobjeda, Čakletiću naslov prvaka

Ocjensko-spretnosnom vožnjom 1. Mrzli OSV, na poligonu kod kockice u Zagrebu, zaključena automobilistička sezona Regije Sjever HAKS-a...

Četiri posebna ispita spretnosti odlučivala su pobjednika posljednjeg automobilističkog natjecanja bogate i sadržajne sezone Zagrebačkog automobilističkog saveza koji je nositelj Otvorenog prvenstva Zagreba, prvenstva u kojem sudjeluju članovi klubova u sustavu Hrvatskog auto i karting saveza s područja Regije Sjever. U organizaciji AMK Zanatlija Zagreb, uz suorganizaciju AAMK Sveučilište, na improviziranom poligonu pored popularne Kockice na Prisavlju, 1. Mrzli OSV okupio je 27 sudionika iz sedam klubova, a konačni poredak odlučivao je i o završnici ovogodišnjeg OPZ u ocjensko-spretnosnim vožnjama.

Uoči natjecanja čak su petorica vozača bila u igri za prvaka, ali već prvom najboljom vožnjom iznenadio ih je Florian Blažutić (AK Dugo Selo) koji nije bio u tom krugu kandidata. Sekunda prednosti pred konkurentima dala mu je vjetra u leđa, istim je tempom nastavio i u drugoj, da bi preostale dvije vožnje prepustio takmacima za titulu prvaka. U konačnom zbroju, bez ijedne greške pobjedničko postolje osvajaju prvoplasirani Blažutić sa 3,673 sekunde boljim rezultatom od Saše Čaklovića (AKK DS Racing Prelog) i 4,034 sekunde ispred trećeg Filipa Agića (AMK Zanatlija Zagreb).

Saši Čakloviću je drugo mjesto donijelo naslov prvaka OPZ u 2022.godini, s tek bodom prednosti ispred ovogodišnjeg državnog prvaka Filipa Agića, dok je još jedan bod više na treće mjesto svrstao Daria Merlića (AMK Zanatlija Zagreb).

Čaklović je, u Fiatu Cinquecento, pobijedio i u klasi najmanjih automobila ukupne duljine do 3.500 mm ispred Agića i Merlića, obojica u Fiat Seicentu, dok je u srednjoj, duljine do 4.000 mm, pobjedu odnio još jedan iz plejade mladih vozača Fran Kranjac (AMK Zanatlija) u Renaultu Twingo ispred Maria Švaljeka (AK Dugo Selo, Opel Corsa) i Alena Sekule (AKK DS Racing Prelog,Peugeot 206). U najvećoj klasi automobila više od 4.000 mm slavio je Florian Blažutić ispred Zdenka Blažutića, obojica u Fiat Bravo 1.6 16V, dok je na trećoj poziciji bio jedan izvorno relijaš Marko Oto Juričev Martinčev (AK Delta Sport Zagreb) u Mazdi 323P.

Najuspješnija vozačica bila je Ivana Robić Cavor (AK Delta Zagreb, Fiat Seicento), dok je među juniorima slavio Dario Merlić. Pobjedu u posebnoj konkurenciji OPZ Challenge slavio je Fran Kranjac, a u skupini nelicenciranih vozača Matija Novosel (Fiat Cinquecento). Ekipna pobjeda očekivano je otišla u Autoklub Dugo Selo, čiji su vozači bili za tri boda uspješniji od AMK Zanatlija Zagreb. Treća je bila ekipa AKK DS Racing Prelog.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!