Nogomet

Lovren: 'Čuo sam se sa svim Brazilcima osim s onima s kojima sad igramo'

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2022.
Lovren: 'Čuo sam se sa svim Brazilcima osim s onima s kojima sad igramo'
Foto: FaH

Dejan Lovren igra u jako dobroj formi i na ovom Svjetskom prvenstvu u paru s Joškom Gvardiolom čini hravtsku obranu vrlo dobrom i čvrstom.

Lovren ističe kako sam najbolje zna kada je odigrao loše i sam je sebi najveći kritičar.

"Zadovoljan sam cijelom ekipom. Sam sebi sam najveći kritičar, kada igram loše ili dobro sve znam. Bitno je da je ekipa zdrava i vesela i da idemo dalje."

Brazilu predaje ulogu favorita, ali borit će se.

"Brazil je favorit, bio je i prije ovog SP-a. Oni doslovno imaju dvije ekipe koje mogu promijeniti tijek utakmice. Mi nemamo problema s tim, cijenimo svakog, poštujemo svakog i tako ćemo se i postaviti."

Kao iskusniji igrač, Lovren daje savjete i Jošku Gvardiolu koji ga sluša.

"Kada sam bio klinac, pratio sam korake Šimunića, Kovača, Križanca i ostalih iskusnijih. Pratio sam što rade i upijao sve što su govorili. Možda su oni bili malo žustriji, probavam pričati s Joškom koliko god je moguće i pružiti mu pokoji savjet. Sluša, upija, on je daleko ispred mene kada sam imao 20 godina. Nije ni čudo da ga svi hoće, nadam se da će i on za 15 godina tako govoriti da sam mu davao savjete."

Lovren je prošao kroz neugodno razdoblje kada ga je ozljeda izbacila iz kadra i nije mogao pomoći.

"Realno, bio sam frustriran, ne mogu ni pomoći, volim biti tu i dati sve od sebe, bio je to dug period neigranja od četiri mjeseca, ali borio sam se sam sa sobom, bilo je teško i psihički, vjerovao sam da ću se vratiti i tko zna zašto je bilo tako. Iza svega stoje razlozi, ali takve stvari me samo ojačaju."

Kako zaustaviti Brazil?

"Zaustaviti ih trebamo svi zajedno. Imaju opasnu ekipu, individualno su fantastični, ne treba previše trošiti riječi. Spremni smo za tu borbu. Imam dosta prijatelja iz Lyona, Southamptona, Liverpoola, Zenita, svuda imam Brazilaca prijatelja."

Japanski novinari vratili su se na susret Hrvatske i Japana.

"Igrao sam s Minaminom, fantastičan igrač i dečko. Već sam rekao da se na kraju nismo uspjeli vidjeti, ali čestitao mi je, zaželio nam je svu sreću, a to dovoljno govori o njemu. To što je promašio penal, promašivali su i najveći. Taki neka samo nastavi sa svojim nogometom, vrlo je talentiran i želim mu svu sreću."

Lovren poznaje puno Brazilaca i s dosta njih je i komunicirao.

"Čuo sam se sa svim Brazilcima osim s onima s kojima sad igramo. To su sve dobri moji prijatelji, nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples? Neka rade što hoće, naravno da ima sve svoju granicu, ali ne vidim ovdje ništa loše."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!