Nogomet

Danilo: 'Hrvatska je iznimno jaka momčad, ti igrači su navikli igrati velike utakmice'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.12.2022.
Danilo: 'Hrvatska je iznimno jaka momčad, ti igrači su navikli igrati velike utakmice'
Foto: FaH

Desni branič brazilske nogometne reprezentacije Danilo smatra kako će četvrtfinalna utakmica Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske u petak (16 sati) biti jako teška za njegovu momčad jer će joj se suprotstaviti igrači navikli igrati velike utakmice.

"Hrvatska je momčad iznimno jakih igrača. O Modriću nije potreban nikakav komentar. Brozovića, Perišića i Kovačića jako dobro poznajem. Ti igrači su navikli igrati velike utakmice", izjavio 31-godišnji Danilo za brazilski TV Globo te dodao:

"Bit će to jako teška utakmica. Moramo se pripremiti na najbolji mogući način", napomenuo je nogometaš Juventusa.

Danilo, koji je od 2015. do 2017. dijelio svlačionicu Real Madrida s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, bio je u udarnoj postavi u prvoj utakmici sa Srbijom (2:0), a onda je zbog ozljede zgloba propustio susrete sa Švicarskom (1:0) i Kamerunom (0:1). No u ponedjeljak se vratio na teren odigravši 72 minute u pobjedi od 4:1 nad Južnom Korejom u osmini finala.

"Zglob mi je dobro. Ne mogu prestati zahvaljivati ekipi fizioterapeuta, liječnika i masera koji su neumorno radili ovih dana samnom i Neymarom. Dali su sve od sebe da budemo spremni što je prije moguće", izjavio je Danilo.

"Sretan sam što sam mogao doprinijeti sjajnog pobjedi u osmini finala", napomenuo je.

Brazil se nada naslovu svjetskog prvaka, čiji je pehar zadnji put podigao 2002. godine.

Bivši igrač Roberto Carlos, koji je bio u toj momčadi, a danas radi kao veleposlanik Real Madrida, svog bivšeg kluba, smatra da je na aktualnoj ekipi određeni pritisak.

"Moguće da je pritisak nešto veći nego ranije, jer smo zadnji put bili prvaci još prije 20 godina. Tako dugo razdoblje zabrinulo je ljude", izjavio je Carlos u razgovoru za OneFootball prije dva tjedna.

"Nositi dres Brazila uvijek donosi jako veliki pritisak. Brazilci uvijek žele više, a također i mi nogometaši. No na ovom prvenstvu igrači ne smiju igrati bojeći se poraza", zaključio je.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.Danilo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!