Nogomet

Stanišić radio odvojeno, maratonac Brozović dobio poštedu

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.12.2022.
Stanišić radio odvojeno, maratonac Brozović dobio poštedu
Foto: FaH

Nakon jednog dana odmora, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening u svojoj katarskoj bazi Al Ersal 3.

Ovoga puta s treninga su izostali Marcelo Brozović i Josip Stanišić.

Veznjak Intera dobio je odmor nakon što je u susretu protiv Japana odigrao 120 minuta i pretrčao ukupno 16.7 kilometara čime je srušio rekord na Svjetskom prvenstvu. I dosadašnji rekord je bio njegov, prije četiri godine u Rusiji u polufinalu protiv Engleske pretrčao je 16.3 km.

Zanimljivo, veznjak Intera se ozlijedio koncem rujna u utakmici Lige nacija protiv Austrije. Stradao mu je mišić pa je pauzirao nešto više od mjesec dana. No, na vrijeme se oporavio kako bi nastupio na World Cupu.

Trening je propustio i branič Bayerna koji vuče manju ozljedu mišića, dok se Borna Sosa, koji je imao virozu, priključio momčadi. Nakon što je odigrao prve tri utakmice, branič Stuttgarta je propustio ogled protiv Japana zbog temperature, no sada se priključio treninzima i ponovo konkurira za sastav.

Hrvatska do utakmice koja je na rasporedu za dva dana ima još jedan trening, nakon kojeg će Dalić odrediti ekipu koja će se suprostaviti peterostrukim svjetskim prvacima.

Današnji trening "Vatrenih" privukao je u hrvatski kamp i veliki broj stranih novinara, ponajviše Brazilaca koje je najviše zanimalo s kojom će taktikom "Vatreni" krenuti na "Selecao". "Hoće li Dalić možda mijenjati formaciju," pitale su brazilske kolege.

Gotovo je sigurno kako hrvatski starteg neće dirati stopere. Joško Gvardiol i Dejan Lovren odradili su sjajno posao u prve četiri utakmice. Na putu do četvrtfinala hrvatska vrsta je primila samo dva gola, jedan od Kanade, a jedan od Japana.

Osim "Vatrenih" dva gola su primili i Brazilci, Nizozemci, te Englezi, Argentina je primila tri, Francuska četiri, a Portugal pet. Najmanje pogodaka na putu do plasmana među osam reprezentacija svijeta primio je Maroko, samo jedan i to u pobjedi 2-1 protiv Kanade.

Upitan ne bi trebao biti niti Juranović, kao i veznjaci Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović.

Ostaje otvorena pozicija lijevog beka, hoće li se u sastav vratiti Sosa ili će ponovo zaigrati Borna Barišić. Ponovo je otvoreno i mjesto u napadu. Protiv Maroka je u vrhu zaigrao Kramarić, potom je protiv Kanade i Belgije od prve minute zaigrao Marko Livaja, dok je protiv Japana započeo Bruno Petković.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!