Nogomet

Dalić: 'Brazil je možda najjači protivnik s kojim smo igrali, ali probat ćemo dobiti'

Branimir Korać • četvrtak, 08.12.2022.
Dalić: 'Brazil je možda najjači protivnik s kojim smo igrali, ali probat ćemo dobiti'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za sutrašnje četvrtfinale Svjetskog prvenstva i dvoboj protiv Brazila. Izbornik Zlatko Dalić cijeni Brazil, ali vjeruje u kvalitetu Hrvatske...

Zlatko Dalić najavio je kako neće biti posebnih promjena u postavi za sljedeću utakmicu protiv Brazila.

"Danas ćemo napraviti ozbiljniji trening, bilo je bitno da se odmorimo od Japana. Sosa je trenirao i bit će u konkurenciji. Neće biti puno promjena, mi znamo što možemo. Ovo je sjajan rezultat, imamo šansu i igramo protiv najvećeg favorita SP-a, spremni smo, trudit ćemo se i dat ćemo sve od sebe."

Dvoboj protiv Brazila otprilike je snage kao onaj protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

"Ovo će biti za nas i najzahtjevnija utakmica, možda u rangu finala s Francuskom. Možda najjači protivnik s kojim smo igrali i ovih 11 utakmica. Izgubili smo samo s Francuskom, to je u tom rangu utakmica, možda nam je jedino došla malo prerano. Mislim da je Hrvatska jedina manja zemlja koja je nakon uspjeha na jednom SP-u to ponovila i na drugom, nakon finala došli smo među osam. Probat ćemo dobiti velikog protivnika."

Dosta se govorilo o plesu Brazilaca nakon postignutih pogodaka, Daliću to ne smeta.

"To je njihov način proslave, tu pokazuju zajedništvo, narav, karakter, to je njihovo pravo. Je li respekt ili ne, nebitno je. Ja ne bih volio da moji igrači tako slave, ali oni vole plesati i lijepo to izgleda."

Hrvatska u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji ima značajno promijenjenu momčad.

"Imamo 18 novih igrača koji tu nisu bili prije četiri godine. Tada smo imali generaciju koja je bila deset godina zajedno, iz vrhunskih svjetskih klubova. Sada to nije tako, treba nam vremena i zato je ovo sjajno. Njima je sreća da je tu tih šest igrača iz Rusije. Ne možemo to usporediti. Ovi dečki imaju pred sobom još punoi utakmnica za dokazivanje, u budućnosti mogu napraviti puno."

Hrvatska je u skupini u Rusiji igrala protiv Argentine i pripremala se za Messija, a sada e priprema za Brazil i Neymara.

"To su slične utakmice, ta s Argentinom je bila u grupi pa je po tome bila ipak drugačija, ovo je na ispadanje. Moramo mu suziti prostor, on trenutno ima veću podršku suigrača nego Messi tada."

Brazil je protivnik kojeg Dalić najviše cijeni.

"Brazil je najbolji, najbrži i najenergičniji, raznovrsniji od svih, ima opasnost sa svih strana i moramo biti jako oprezni. Raznovrsniji su od ostalih i ako im damo prostor i vrijeme, imat ćemo velikih problema. Ne smijemo ispadati iz sustava, moramo pomagati jedni drugima i ne smijemo im dozvoliti puno prostora, teško ih je onda zaustaviti."

Dalić je prokomentirao i izlazak Modrića u produžetku protiv Japana.

"Razgovarali smo, Luka i ja se dogovaramo i znamo što je najbolje za nas. Utakmica je bila teška, puno smo istrčali i htjeli smo osvježiti ekipu, zato sam i napravio zamjene. Luka će uvijek igrati dok može, a mi ga moramo paziti. Sutra će biti zato odmorniji."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!