Nogomet

Modrić: 'Četvrtfinale Svjetskog prvenstva je velika stvar, ali mi želimo više'

Branimir Korać • četvrtak, 08.12.2022.
Modrić: 'Četvrtfinale Svjetskog prvenstva je velika stvar, ali mi želimo više'
Foto: EPA

Luka Modrić predvodit će sutra Hrvatsku u susretu protiv Brazila. Modrić je svjestan kvalitete protivnika koji će stajati na suprotnoj strani.

Hrvatska je prošla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, što je samo po sebi velika stvar, kaže Luka Modrić, ali dodaje da Hrvatska tu ne želi stati.

"Napravili smo vrlo veliku stvar četvrtfinalom, ali bez obzira na to mi želimo još više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru protiv favorita za osvajanje, prema prikazanom tu su s pravom. Moramo dati maksimum kao u svakoj utakmici dosad, maksimum naših mogućnosti i onda imamo šanse. Ne zadovoljavam se samo četvrtfinalom, imamo svoju snagu i vjerujemo u nas, tako ćemo se i postaviti na terenu."

Modrić je jako zadovoljan kompletnom organizacijom Prvenstva.

"Mislim da je što se tiče organizacije i atmosfere na stadionu sve super. Osjećamo se ugodno, sve je jako dobro organizirano, nemam nikakve primjedbe na organizaciju i stadione, sve je u najboljem redu."

Na drugoj strani stajat če Vinicius Junior, Modrićev suigrač iz reala.

"Vini je odličan dečko, imamo super odnos, igra u sjajnoj formi i jako puno je napredovao. To pokazuje i u Realu i ovdje na Svjetskom prvenstvu. Bit će težak zadatak zaustaviti ga, svi znaju njegove kvalitete, ali ako mogu nekim detaljom pomoći da mu otežamo posao, sigurno ću to napraviti. Ovdje smo da se svatko bori za svoju zemlju."

Hrvatska još nikada nije uspjela svladati Brazil.

"Još nismo uspjeli pobijediti Brazil, nadam se da će se to promijeniti. Na svakoj poziciji Brazil je jak, to su jedni od najboljih igrača na svojim pozicijama. Morat ćemo biti vrlo agresivni, trkački na pravoj razini, bit će vrlo važno da im ne dopustimo da se razmašu."

Hrvatska je i protiv Japana pokazala mentalnu snagu u produžecima i jedanaestercima.

"Svaka je utakmica za sebe, opet smo pokazali mentalnu snagu u tim penalima i produžecima. Ako dođe do toga, ta utakmica nam je dala puno samopouzdanja i vidjet ćemo kako će sutra biti. Spremni smo na sve, to je najbitnije."

Modrić se ne zamara time tko je veći favorit.

"Tko je veći favorit, ne bavimo se s time. Gledamo sebe, normalno da svi Brazilu daju veće šanse, kao i ostalim velikanima kada igraju protiv nas. No puno puta smo pokazali da u takvim utakmicama ne pobjeđuju uvijek favoriti. Svakog poštujemo, njihove kvalitete, ali cijenimo i nas i sposobni smo na sve."

Kako će se Hrvatska suprotstaviti Brazilu i hoće li to biti dovoljno?

"Igramo kako igramo, nekad je to dobro, nekad manje dobro, vidjet ćemo, sutra će se vidjeti kakva će biti Hrvatska i što Brazil može od nas očekivati. Vjerujem da možemo napraviti puno, najvažnije je da damo maksimum pa što bude."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!